Mainos

Nigerian poliisien lakko ohi

Nigerian poliisien lakko näyttää olevan ohitse. Kaikki Nigerian osavaltiot yhtä lukuunottamatta ilmoittivat, että poliisit ovat palanneet takaisin töihin. Asiasta kertoi poliisin edustaja uutistoimisto AFP:lle.

Nigerian hallitus ilmoitti eilisiltana pitävänsä poliisien lakkoa kapinana ja sanoi kohtelevansa lakkoilijoita kovalla kädellä. Sotilaat määrättiin vastaamaan järjestyksestä suurimmissa kaupungeissa, ja useita lakkojohtajia pidätettiin. Eniten sotilaita nähtiin Nigerian suurimman kaupungin Lagosin kaduilla.

Hallitus hyväksyi samalla asetuksen poliisien palkkarästien maksamiseksi heti, mutta kuitenkin vain paikkakunnilla, joilla poliisit palaavat työhön.

Poliisiministeri Steven Akiga kertoi eilen, että poliiseja oli noussut kapinaan useissa maan osavaltioissa. Poliisikapina alkoi hänen mukaansa pienimuotoisena lakkoiluna keskinigerialaisessa Makurdissa.

Poliisi on jäänyt alakynteen rikollisuuden torjunnassa Nigerian palattua presidentti Olusegun Obasanjon valinnan myötä siviilivaltaan vuonna 1999. Eräissä osavaltioissa on perustettu vapaaehtoisia järjestysjoukkoja. Lisäksi on kymmeniä poliiseja tuomittu ryöstöistä ja rikollisten auttamisesta viimeksi kuluneen vuoden aikana.

Räjähdyksen uhreja yli tuhat

Lagosin osavaltion kuvernööri Bola Tinubu pyysi tänään kansainväliseltä yhteisöltä apua yli viikko sitten sattuneen tuhoisan räjähdyksen uhreille. -Me saamme paljon ruokaa ja vaatteita täkäläisiltä ihmisiltä ja yrityksiltä, mutta me tarvitsemme vielä paljon enemmän, Tinubu kertoi.

Tuhansia ihmisiä on kodittomina. Ruumiiden etsintä on saatu lähes päätökseen ja kuolonuhrien määrä on noussut yli tuhannen, Tinubu vahvisti.

Kymmenettuhannet ihmiset pakenivat armeijan ammusvaraston räjähdettyä tiheään asutussa kaupunginosassa Nigerian suurimmassa kaupungissa Lagosissa viikko sitten sunnuntaina. Monet hukkuivat läheiseen kanavaan.

Joukko kansalaisoikeuslakimiehiä on sanonut epäilevänsä ammusvarastoräjähdyksen syyksi sabotaasia eikä kauppakadulla levinnyttä tulipaloa, kuten sotilaat ensin sanoivat.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.