Mainos

Nigerian öljyalueen levottomuudet jatkuvat

Levottomuudet nigerialaiskapinallisten ja hallituksen joukkojen välillä jatkuvat maan öljyalueilla. Kapinalliset pitävät panttivankeina Shellin alihankkijan työntekijöitä. Nigeria on Afrikan suurin öljyntuottaja.

Nigerialaiskapinalliset kertovat taistelleensa tänäänkin armeijan joukkoja vastaan. Kapinallisilla on hallussaan kolme ulkomaalaista panttivankia, jotka he sieppasivat helmikuussa. Kapinallisten mukaan ainakin seitsemän armeijan sotilasta kuoli yhteenotossa. Armeija ei ole vahvistanut tietoja taistelusta. Kapinalliset ovat vaatineet johtajansa vapauttamista ja öljyntuotantoa palautettavaksi maan asukkaiden hallintaan. Panttivankeina heillä on Shellin alihankkijan amerikkalaisen Willbrosin työntekijöitä, kaksi amerikkalaista ja yksi britti. Kuusi panttivankia on jo vapautettu.

Exxonin vastaisia mielenosoituksia

Mielenosoittajat piirittivät yhdysvaltalaisen energiajätin ExxonMobilin päävientiterminaalin ja vaativat yritykseltä työpaikkoja ja paikallisia sijoituksia. Terminaalin sisäänkäynnin tukkineet sadat ihmiset lopettivat piirityksen aamulla sen jälkeen, kun yritys lupasi keskustella korvauksesta vuoden 1998 öljyvahingon uhreille. Mielenosoitus oli rauhallinen, mutta herätti pelkoja alueen turvallisuudesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.