Mainos

Nigerian öljyalueella yhteenottoja

Ainakin 19 ihmistä on ammuttu kuoliaaksi Nigerian öljyalueella sattuneissa yhteenotoissa. Alueen alkuperäisväestöön kuuluvat ijaw-heimon jäsenet ovat viime päivinä ottaneet yhteen hallituksen joukkojen kanssa vaadittuaan sitä ennen kansainvälisiä öljy-yhtiöitä vetäytymään alueelta.

Ijaw-heimon jäsenet syyttävät öljy-yhtiöitä ympäristön tuhoamisesta ja paikallisväestön omaisuuden riistämisestä. Heimo oli asettanut 30:nnen joulukuuta takarajaksi kansainvälisten yhtiöiden poistumiselle. Aikarajan umpeuduttua mielenosoittajat ja hallituksen joukot aloittivat yhteenotot Yenegoan kaupungissa.

-Eilen ja tänään ainakin 12 ihmistä on saanut surmansa ja mielenosoitukset jatkuvat edelleen. Tilanne on äärimmäisen jännittynyt, kertoi alueella vieraillut nigerialaisen ihmisoikeus- ja ympäristöjärjestön edustaja tänään.
Myös muilla paikkakunnilla sattuneet välikohtaukset olivat vaatineet kuolonuhreja.

Nigerian sotilasjohtaja Abdulsalami Abubakar varoitti tänään, että levottomuudet tukahdutetaan armotta. Hänen mukaansa öljyalueen levottomuudet tulevat kalliiksi maalle, joka elää öljynviennistä.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.