Mainos

Nigerian lakko uhkaa pysäyttää öljynviennin

Nigerian öljyalan ammattiliitto ilmoitti tänään liittyvänsä yleislakkoon. Lakkouhka nosti heti raakaöljyn hintaa Lontoon raaka-ainepörssissä.

Nigerian öljyalan ammattiliitto ilmoitti tänään liittyvänsä yleislakkoon, joka on lamauttanut maan elinkeinoelämän maanantaista lähtien.

Liiton johtaja Peter Akpatasonin mukaan osa työntekijöistä on jo lähtenyt työpaikoiltaan. - Koko öljynvienti pysähtyy huomenna, jos hallitus ei peruuta päätöstään kaksinkertaistaa öljyn hinta, Akpatason sanoi.

Öljyn hinnan noususta alkaneet protestit ovat sulkeneet Nigerian satamat, pankit, kaupat ja tehtaat. Öljysatamat ovat pysyneet toistaiseksi auki.

Nigerian kansallisen öljy-yhtiön johdon mukaan kaikki työntekijät ovat yhä töissä. Ammattiyhdistysjohtajien on määrä jatkaa neuvottelujaan hallituksen kanssa myöhemmin tänään. Sopua öljyn hinnasta ei kuitenkaan uskota vielä löytyvän. -Hallitus ei piittaa siitä, miten sen päätökset vaikuttavat talouteen. Me aiomme nyt toimia samoin, Akpatason sanoi.

Nigeria saa 96 prosenttia vientituloistaan raakaöljystä. Se on maailman viidenneksi tärkein raakaöljyn tuottajamaa.

Lakkouhka nosti öljyn hintaa

Nigerian öljyalan ammattiliiton ilmoitus liittyä yleislakkoon nosti tänään raakaöljyn hintaa Lontoon raaka-ainepörssissä.

Vaikka öljyn viennin odotetaan jatkuvan viikkoja valtion ja öljy-yhtiön varmuusvarastoista, markkinoilla reagoidaan nopeasti ja voimallisesti mahdollisiin häiriötekijöihin.

Pohjanmeren Brent-öljylaadun tynnyrihinta nousi päivällä melkein 60 senttiä 28,54 dollariin. Yhdysvalloissa käytetty kevyempi öljylaatu kohosi saman verran ja siitä maksettiin hieman päälle 30,70 dollaria tynnyriltä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.