Mainos

Nigerian diktaattori Abacha kuoli

Nigerian presidentti Sani Abacha kuoli tänään, kertoivat Nigerian sotilasviranomaiset. Ystävien ja perheen mukaan kenraali Abacha kuoli sydänkohtaukseen.

Turvallisuustoimia tiukennettiin aiemmin tänään sotilasjohtajan päämajan ympärillä Nigerian pääkaupungissa Abujassa, kun huhut Abachan kuolemasta lähtivät liikkeelle.
-Ymmärtääkseni hän kuoli aikaisin tänä aamuna sydänkohtaukseen ja hänet haudataan tänään, kertoi yksi länsimaalainen diplomaatti uutistoimisto Reutersille Lagosissa.

Abacha, joka oli kuollessaan 54-vuotias, hallitsi Nigeriaa vuodesta 1993. Hän kaappasi vallan itselleen poliittisen kuohunnan keskellä ja kaavaillut presidentinvaalit peruttiin 104 miljoonan asukkaan Nigeriassa. Abachan odotettiin pysyvän vallassa vielä elokuun alussa pidettävien vaalien jälkeenkin, sillä hän olisi tiettävästi ollut ainoa ehdokas. Abacha oli kuitenkin luvannut luovuttaa vallan siviilihallitukselle lokakuussa.

Abachan hallinto kohteli usein poliittisia vastustajiaan kaltoin. Kovaotteisesti Nigeriaa johtanutta Abachaa syytettiin mm. demokratiapyrkimysten tukahduttamisesta ja tunnetun ihmisoikeusaktivistin Ken Saro-Wiwan teloituksesta.

Abachan seuraajasta ei ollut heti tietoa. Abachan entinen varamies kenraaliluutnantti Diya tuomittiin huhtikuussa kuolemaan vallankaappausyrityksen takia, eikä hänelle ole nimitetty seuraajaa.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.