Mainos

Nigerian Abiola haudattiin

Vankeudessa kuollut Nigerian oppositiojohtaja Moshood Abiola haudattiin tänään sukunsa tiluksille Lagosissa.

-Ruumis laskettiin maan poveen tasan neljä minuuttia vaille neljän, kertoi hautajaisissa paikalla ollut toimittaja. Paikalla olleiden mukaan valkeaan liinaan kiedottu vainaja laskettiin hautaan kookospalmun alle, ensimmäisen vaimonsa haudan viereen. Sukutilan porteille oli tänään saapunut parintuhannen surijan joukko, joka vaati päästä haudan äärelle. Levottomuuksien pelossa Abiolan perhe sallikin ihmisten osallistumisen hautajaisiin ja kansa pääsi osoittamaan kunnioitustaan vainajalle.

Luonnollinen kuolema

Vainajan ruumiin tutkineiden ulkomaisten patologien mukaan vainajan kuolinsyy oli luonnollinen. -Tällä hetkellä alustava arviomme on, että kuolema oli luonnollinen ja johtui pitkäaikaisesta sydänsairaudesta, ilmoittivat patologit hautajaisten jälkeen julkistamassaan tiedotteessa.

Ruumiinavauksessa ilmeni, että Abiolan kolesteroliarvot olivat korkeat, kertoi vainajan poika Kola Abiola uutistoimisto AFP:lle. Ruumiinavaukseen ryhdyttiin, koska useat Abiolan kannattajista eivät uskoneet virallista selitystä, jonka mukaan oppositiojohtaja olisi kuollut vankilassa sydänkohtaukseen viime tiistaina.

Liikemiehenä työskennellyt Abiola nousi opposition keulakuvaksi sen jälkeen, kun hänet pidätettiin vuonna 1994. Nigerian sotilasjohto oli juuri ennen Abiolan kuolemaa luvannut vapauttaa poliittisia vankeja, joiden joukossa myös Abiola olisi mitä todennäköisimmin ollut.

Abiolan kuoleman jälkeen Nigeriassa on puhjennut väkivaltaisuuksia, jotka ovat vaatineet noin 60 ihmisen hengen. Myös lauantaina tunnelma maassa oli jännittynyt. Ennen hautajaisia useat tahot, muun muassa Abiolan perhe, esittivät vetoomuksen, jotta ihmiset pidättyisivät väkivallasta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.