Mainos

Nigerialaisäiti odottaa edelleen kivitystä

Nigeriassa yksinhuoltajaäiti Amina Lawal odottaa edelleen tietoa siitä, aiotaanko hänet kivittää kuoliaaksi islamilaisen Sharialain mukaan.

Kymmenkuukautinen Vasili-tyttö saattaa maksaa äitinsä Amina Lawalin hengen Nigeriassa. Vasili syntyi avioliiton ulkopuolella, ja se rangaistaan Sharialain mukaan kuolemalla.

Ennen Aminaa Sharia-tuomioistuin langetti kivitystuomion Safyia Husseinille. Hänet kuitenkin vapautettiin, ja hän viettää onnellista elämää kotikylässään. Amina Lawal taas odottaa tietoa kohtalostaan edelleen.

-Allah johdattaa minua, hän päättää kohtalostani, Amina Lawal sanoo.

Useiden maiden kaunottaret boikotoivat Miss Maailma -kisoja juuri näiden naisten saamien tuomioiden vuoksi. Mutta Amina ei ole tähän mennessä kuullutkaan aiheuttamastaan kohusta, kertoo hänen oikeusavustajansa Hauwa Ibrahim:

-Hän on kotoisin pienestä kylästä, jossa ei ole sähköjä. Siellä ei ole televisiota tai radiota, Amina on täysin tietämätön kaikesta. Hän ei osaa lukea tai kirjoittaa, eikä hän ole koskaan kuullut Miss Maailma -kisoista.

Missikisojen alla Nigerian hallitus yritti estää boikotit lupaamalla kumota Amina Lawalin kivitystuomio. Aminan kohtalo on kuitenkin edelleen epävarma.

-Täällä on fanaatikkoja ja kiihkoilijoita, jotka haluavat auttaa Allahia toteuttamaan tahtonsa. Ei Amina pysty taistelemaan heitä vastaan, sanoo oikeusavustaja Hauwa Ibrahim.

Miljoonat ihmiset ovat vedonneet Nigerian hallitukseen Amina Lawalin puolesta.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 29.11.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.