Mainos

Nicolas Sarkozy Ranskan konservatiivien johtoon

Ranskan konservatiivisen UMP-puolueen johtoon valitun Nicolas Sarkozyn asema näyttää entistä vahvemmalta, kun maassa järjestetään presidentinvaalit kolmen vuoden kuluttua.

Ranskan konservatiivinen UMP-puolue on julistanut valtiovarainministeri Nicolas Sarkozyn uudeksi puheenjohtajakseen. Suositun Sarkozyn asema näyttää nyt entistä vahvemmalta, kun maassa järjestetään presidentinvaalit vuonna 2007.

Sarkozyn puoluetoveri, nykyinen presidentti Jacques Chirac, 72, ei ole vielä ilmoittanut, aikooko hän pyrkiä kolmannelle kaudelle.

Puoluekokous valitsi Sarkozyn, 49, puheenjohtajaksi 85 prosentin äänimäärällä. Puheenjohtajana Sarkozy joutuu luopumaan ministerinsalkustaan, mutta puoluejohtajan paikalta hänen on entistä helpompi ponnistaa presidentiksi. Paikalla oli myös pääministeri Jean-Pierre Raffarin. Presidentti Jacques Chiracia kokouksessa edusti hänen puolisonsa Bernadette Chirac.

Jacques Chiracin ja Sarkozyn välit ovat olleet tietävästi pitkään tulehtuneet. Sarkozy oli aluksi Chiracin suojatti, mutta miesten väleihin tuli särö kymmenen vuotta sitten, kun Sarkozy tuki presidentinvaaleissa Chiracin haastajaa.

Sarkozya pidetään yhtenä vahvimmista presidenttiehdokkaista - tosin hallitsevan UMP-puolueen pitää vielä ennen vaaleja testata suosionsa ainakin kansanäänestyksessä EU:n perustuslaista ensi kesänä. Maaliskuun paikallisvaaleissa ja kesäkuun EU-vaaleissa puolue jäi sosialistisen puolueen jalkoihin.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.