Nico Rosbergilta kovaa puhetta Räikkösen tilanteesta: ”Ferrarilla oli selvä ykköskuski”

Vuoden 2016 maailmanmestari Nico Rosberg arvostelee Ferrarin päätöstä pilata Kimi Räikkösen kisa tallikaveri Sebastian Vettelin auttamiseksi formula ykkösten Kiinan GP:ssä.

Jutun videolla C Moren asiantuntijat Mika Salo ja Ossi Oikarinen käsittelevät Räikkösen kisan ratkaisuhetkiä.

Saksan tv:ssä asiantuntijana toimiva Rosberg kummastelee Ferrarin tapaa suosia kisassa vain toista kuljettajaa, koska tästä on hänen mukaansa haittaa valmistajien maailmanmestaruudesta taistellessa.

Ferrari jätti sunnuntain Kiinan GP:ssä Räikkösen radalle hidastamaan kärkipaikan Vetteliltä vienyttä Mercedeksen Valtteri Bottasta. Suunnitelma epäonnistui, kun Bottas karkasi Vetteliltä uusintastartissa.

Myöhemmin Vettelin koko päivä meni pilalle, kun Red Bullin Max Verstappen pukkasi hänet kahdeksannelle sijalle epäonnistuneella ohitusyrityksellä. Räikkönen kiitti ja ajoi ruutulipulle kolmosena.

– On todella mielenkiintoista nähdä, kuinka kilpailukykyistä Räikköstä käytettiin auttamaan Vetteliä. He lähes pilasivat hänen kisansa vain antaakseen Vettelille uuden mahdollisuuden hyökätä Valtteria vastaan, Rosberg arvostelee Speedweek-sivuston mukaan.

– Se on huono juttu valmistajien MM-sarjan kannalta, jos teet Vettelistä niin selvän ykköskuskin. Ja Ferrarilla oli tänään selvä ykkönen. Michael Schumacherin kanssa se toimi hyvin, joten he jatkoivat sillä tiellä, Rosberg toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat