Nico Rosberg varoittaa Vetteliä Kimin korvaajasta

Nico Rosberg arvelee sääntömuutosten muuttavan Formula ykkösten asetelmia ensi kaudella. Rosberg myös arvioi Sebastian Vettelin joutuvan Ferrarilla kovaan haasteeseen Charles Leclercin kanssa.

Autojen aerodynamiikka menee uusiksi. Kierrosajat tulevat hidastumaan.

– Ensi vuonna säännöt muuttuvat paljon. Aerodynamiikka erityisesti. Jos he laittavat uuden aerodynamiikan tämän kauden autoihin, tulevat kierrosajat hidastumaan kolmella sekunnilla. Ero on siis valtava, kommentoi Rosberg YouTube-lähetyksessään.

Ferrari ja Vettel hävisivät mestaruuden tänäkin vuonna. Rosberg uskoo, että Ferrari on ensi vuonna silti kova tekijä.

– Heidän autonsa on vahva. Olen aika varma, että he voivat palata vahvoina ensi vuonna.

Rosberg ei myöskään sulkisi pois mestaruustaistosta Max Verstappenia.

– Max ja Red Bull nousivat vahvasti kauden edetessä. Maxin pitäisi saada vain tasaisempi kausi, mitä hänellä ei ole ollut toistaiseksi. Se olisi tärkeää, jos hän haluaa taistella mestaruudesta.


Aerodynaamisten muutosten takia Red Bull voi Verstappenin mukaan kuroa eroa umpeen.

– Tiimien on opeteltava asioita uudelleen ja suunniteltava autot aivan uudelleen. Vaikeaa siis ennustaa, miten käy, mutta Mercedes ja Ferrari lienevät varmasti kärjessä ja Red Bullilla on iso mahdollisuus. Adrian Newey on siellä (suunnittelemassa autoa).

Viime kädessä ratkaisevat myös moottoritehot, joissa Red Bull on Renaultin takia ollut jäljessä.

– Hondan moottorissa on enemmän tehoja kuin Renaultissa. Jos he onnistuvat parantamaan luotettavuutta, voivat he taistella mestaruudesta. Muita mestariehdokkaita en näiden kolmen lisäksi näe, Rosberg sanoi.

Ferrarilla Vettel ei välttämättä olekaan ykköskuski. Kimi Räikkösen paikan ottavan Charles Leclercin Rosberg povaa laittavan Vettelin koville.

– Charles Leclerc tulee olemaan mahtava. Tänään hän oli Sauberilla välillä kolmantena Vettelin Ferrarin perässä. Vettel varmasti ajatteli, että voi hyvä Jumala, onko tuleva tallikaverini ajaa Sauberilla aivan perässäni, Rosberg sanoi viitaten Abu Dhabin kisaan.

– Se laittaa Vettelille painetta. Leclerc ei tule pelleilemään, vaan hän on todella nopea ja iso nimi tulevaisuudessa. Tulee olemaan coolia katsella myös Ferrarin sisäistä taistelua, Rosberg jatkoi.



Lue myös:

    Uusimmat