NHL-tähti innostui jalkapallon EM-kisojen tempusta – "Ihan hullua"

3:00
Tästä näet tiistain Tulosruudun EM-jalkapallokatsauksen.

Tanskan nousu jatkopaikalle kahden tappion jälkeen EM-jalkapallossa räväytti juhlat jalkapallohullussa maassa, ja myös Tanskan jääkiekkomaajoukkue otti osaa riemuun. Jatkopaikan tuonut 4–1-voitto Venäjästä myöhään maanantai-iltana naulitsi myös kiekkoilijat ruudun ääreen, joukkueen kokoonnuttua ensimmäiselle harjoitusleirille valmistautumisessa loppukesän olympiakarsintoihin.

– Oltiin kaikki ihan täysillä mukana, ihan hullua. Tosi äänekästä kannustusta. Olipahan upea matsi, Tanskan NHL-tähti Nikolaj Ehlers kuvaili kiekkomiesten iltaa.

Ehlers pelasi nuoruudessaan jalkapalloa ja kertoo seuraavansa lajia yhä intohimoisesti. Joukkueen fanaattisin futisfani on kuitenkin hänen mukaansa Jesper Jensen Aabo, Tanskan tämän kevään MM-joukkueen kapteeni ja Jokereissa aikoinaan pelannut puolustaja.

– Minulla oli itse asiassa pääsylippu Venäjä-peliin, mutta täytyi tulla tänne harjoitusleirille. Olin kyllä Parken-stadionilla Tanskan kohdatessa Belgian, ja se oli maagista, Aabo hehkutti.

Aabolla on läheistä tuntumaa Tanskan EM-joukkueeseen, sillä jalkapallomiehistössä pelaava Daniel Wass on naimisissa Aabon siskon kanssa.

– Viestittelemme päivittäin EM-kisojen aikana, ei niinkään jalkapallosta vaan siitä, miten muuten menee. Tämä jatkopaikka merkitsee hänelle (Wassille) paljon, Aabo kuvaili.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja