NHL:n suomalaisvahti mainiossa iskussa – torjui voiton ja merkkautti syöttöpisteen ratkaisumaaliin

Jääkiekon NHL-joukkue Nashvillen suomalaismaalivahti Juuse Saros oli kelpo vireessä lauantain vastaisen yön harjoitusottelussa, kun Nashville kukisti Carolinan maalein 2–1. Saros pysäytti kiekon 30 kertaa ja nappasi kakkossyötön Ryan Johansenin jatkoaikamaaliin.

Suomalaisista pisteille pääsi myös Carolinan Teuvo Teräväinen, joka pohjusti toisen erän alussa Jordan Staalin 1–0-osuman. Carolinan Sebastian Aho ja Erik Haula sekä Nashvillen Eeli Tolvanen jäivät pisteittä. Pekka Rinne, Mikael Granlund ja Miikka Salomäki eivät olleet Nashvillen kokoonpanossa.

Columbuksen ykkösmaalivahdin paikkaa janoava Joonas Korpisalo antautui kaksi kertaa, kun New Jersey voitti 2–0. Korpisalolle kertyi 25 torjuntaa.

Detroitin ja Toronton kohtaamisessa suomalaispuolustajat Oliwer Kaski ja Teemu Kivihalme nappasivat syöttöpisteet. Ylivoimavastuusta nauttinut Kivihalme syötti Hudson Elynuikin 3–2-maalin. Detroit kampesi tasoihin, kun Kaski oli pohjustamassa Givani Smithin maalia kolmannen erän lopussa. Toronto voitti lopulta 4–3 voittolaukauskilpailun päätteeksi.

Ville Husso torjui 24 laukausta, kun St. Louis kukisti Washingtonin 4–3.

NHL:n runkosarja käynnistyy ensi viikon torstain vastaisena yönä Suomen aikaa.