Joonas Korpisalo nollasi Rasmus Ristolaisen ja Henri Jokiharjun – nappasi kauden avausvoiton

Joonas Korpisalon ja Markus Nutivaaran Columbus Blue Jackets on ottanut kauden ensimmäisen voittonsa jääkiekon NHL:ssä. Columbus aiheutti Buffalo Sabresille kauden ensimmäisen tappion viemällä voiton kotonaan jatkoajalla maalein 4–3.

Kauden kaksi ensimmäistä otteluaan voittanut Buffalo meni avauserän kahden viimeisen minuutin aikana 2–0-johtoon, Oliver Björkstrandin ja Cam Atkinsonin maaleilla. Kotijoukkue tuli toisessa erässä rinnalle ja ohi Marcus Johanssonin ja maalitykki Jeff Skinnerin osumilla.

Nick Foligno vei Columbuksen kolmannessa erässä johtoon, mutta Buffalo tasoitti vielä kolmannen erän lopussa, kun Victor Olofsson lämäsi kiekon ylivoimalla ohi Korpisalon. Alexandre Texier iski Columbuksen voittomaalin jatkoajalla.

Korpisalo torjui Columbuksen maalilla 15 laukausta. Nutivaara jäi ilman tehopisteitä, kuten myös Buffalon suomalaispuolustajat Rasmus Ristolainen ja Henri Jokiharju.

Columbus oli hävinnyt kauden kaksi ensimmäistä peliään.

Mestarit voittoon Torontossa

Kierroksen toisessa ottelussa hallitseva Stanley cup -mestari St. Louis Blues päihitti Toronto Maple Leafsin vieraissa 3–2.

Toronto käväisi toisessa erässä 2–1-johdossa, mutta St. Louis tuli tasoihin, ja Alex Pietrangelo laukoi vieraat voittoon kolmannessa erässä. Pietrangelolle, 29, tehopiste oli NHL-uran 400:s.

Toronton hyökkääjä Kasperi Kapanen ei saanut vielä aikaiseksi kauden ensimmäistä tehopistettään.

St. Louis on voittanut Toronton nyt seitsemän kertaa perättäin. Tämän kauden kolmesta ottelustaan St. Louisilla on kaksi voittoa.

Alla suomalaisten tilastot maanantain ja tiistain välisen yön otteluissa.

Columbus - Buffalo 4-3 ja.