NHL:n hullut päivät lähestyvät – nämä tähtipelaajat ovat päätymässä vapaiksi agenteiksi

NHL:n vapaiden pelaajien markkinat aukeavat 1.7. Vuodesta toiseen heinäkuun ensimmäiset päivät ovatkin olleet kiireisiä seurojen urheilupomoille. MTV Urheilu kokosi 10 pelaajan listan vapaista pelaajista.

Etenkin Columbus Blue Jacketsin GM:llä Jarmo Kekäläisellä on edessä kiirenen kesä, sillä esimerkiksi neljän tähtipelaajan sopimukset päättyvät tähän kauteen.  

Muitakin sarjan tähtipelaajia on vapautumassa, muun muassa näiden 10 tähtipelaajan sopimukset päättyvät:

– Artemi Panarin, 27, Columbus Blue Jackets: Joukkueen ehdoton tähtipelaaja. Teki 79 runkosarjanottelussa 87 tehopistettä. 

Matt Duchene, 28, Columbus Blue Jackets: Siirtyi kesken viime kauden Blue Jacketsiin Ottawa Senatorsista. Haki peliään runkosarjan lopussa, mutta oli pudotuspeleissä Columbuksen johtopelaajia. 

Anders Lee, 28, New York Islanders: Iski toissa kaudella 40 runkosarjamaalia. Viime kausi ei ollut pisteiden valossa yhtä tehokas, mutta Islandersin kapteeni on elintärkeä johtohahmo.

Joe Pavelski, 34, San Jose Sharks: Tasainen veteraanipelaaja, joka osaa tehdä maaleja ja rakennella paikkoja. Menneellä kaudella 38 runkosarjamaalia. Toiminut Sharksin kapteenina edelliset neljä kautta.

Mats Zuccarello, 31, Dallas Stars: Siirtyi kesken kauden New York Rangersista Teksasiin.  Loukkaantui heti, mutta oli pudotuspeleissä erittäin tehokas. 

Wayne Simmonds, 30, Nashville Predators: Sarjan maalineduspelaajien ehdotonta aatelia. Siirtyi kesken kauden Predatorsiin, mutta ei saanut peliään rullaamaan oikein missään vaiheessa. 

Joe Thornton, 39, San Jose Sharks: Sarjan pitkän linjan tähtipelaaja. Vaikka liike on hidastunut, pystyy vieläkin tarjoilemaan maalipaikkoja taidokkaasti. 

Semjon Varlamov, 31, Colorado Avalanche: Venäläisvahti toiminut joukkueensa ykkösmaalivahtina, mutta mennyt kausi oli varsin hankala. Parhaimmillaan horjumaton maalilla.

Sergei Bobrovski, 30, Columbus Blue Jackets: Toiminut Columbuksen ehdottomana ykkösvahtina jo vuosien ajan. Pelasi jälleen varsin vahvan kauden ja oli etenkin pudotuspeleissä varma. Mikäli siirtyy pois, on iso menetys Blue Jacketsille.

Tyler Myers, 29, Winnipeg Jets: Patrik Laineen joukkuekaveri on yli kaksi metriä pitkä. Ulottuvuutta löytyy ja on ollut Jetsin kärkipuolustajia. 

Lue myös:

    Uusimmat