NHL-legenda ei pysty käyttämään jääkiekkovarusteitaan – kertoo nyt painajaismaisesta sairaudestaan: "Vaimoni joutui vaihtamaan vuodevaatteet päivittäin"

Jääkiekon NHL:ssä yli 1000 ottelua ja yli tuhat pistettä nakuttanut slovakialainen Marian Hossa sairastui vaikeaan ihosairauteen, jonka vuoksi ei voinut enää käyttää jääkiekkovarusteitaan. Hän kertoi Theathleticille kokemastaan painajaisesta. 

Hossa on yksi kaikkien aikojen slovakkikiekkoilijoista. Hänen toistaiseksi viimeinen NHL-ottelu oli vuonna 2017. Slovakialaisen sairastama ihotauti on aiheuttanut sen, että jääkiekkovarusteiden käyttäminen ei ole mahdollista. 

Hän kertoo, että kausi 2016-2017 oli uran pahin. Silloin ihottuma peitti Hossan koko kehon. Ihottuma aiheutti myös verenvuotoa. 

– Se ei ollut vaikeaa pelkästään urheilullisesti ajateltuna. Siitä tuli vaikeaa vaimollenikin, joka joutui vaihtamaan vuodevaatteet päivittäin, Hossa kertoo.

Hossa yritti kokeilla erilaisia kikkoja, jotta pystyisi käyttämään varusteitaan.

– Vaihdoin kaikki varusteeni valkoisiksi, sillä minulle oltiin sanottu, että se voi johtua väristä. Kokeilin eri materiaaleja, eri merkkejä, kaikkea. Yritin kaikkeni saadakseni sen toimimaan, mutta mikään ei auttanut tarpeeksi, Hossa sanoo.

Kun Hossa nimettiin Euroopan joukkueeseen jääkiekon World Cupissa, eteni se aina finaaliin saakka. Joukkue pääsi juhlimaan välierävoiton jälkeen, mutta Hossa ei pystynyt tulemaan sen mukaan. 

– Istuin vain huoneessani shortsit jalassa. Ihoni oli karmaisevan sairas. Lääkäri katsoi ihoani ja sanoi, että sinun pitäisi tehdä jotain tuolle, se ei näytä normaalilta. Vastasin siihen, että tiedän kyllä, Hossa kertoo.

Hossa voitti urallaan Stanley Cupin kolme kertaa. 

Lue myös:

    Uusimmat