Mainos

Newsweek listasi: Suomi on maailman paras maa

Yhdysvaltalainen aikakauslehti Newsweek on valinnut Suomen maailman parhaaksi maaksi. Lehden tekemässä listauksessa otettiin huomioon viisi eri osa-aluetta: koulutus, terveys, elämänlaatu ja talouden dynaamisuus sekä poliittinen ilmapiiri.

Kaikkiaan sadan maan joukosta ykköseksi sijoittui Suomi. Kärkisijalle sen nostivat maailman parhaaksi rankattu koulutusjärjestelmä, neljänneksi korkein elämänlaatu, viidenneksi paras poliittinen ilmapiiri ja kahdeksanneksi dynaamisin talouselämä.

Ainoastaan terveyden saralla Suomi sijoittui hieman heikommin, 17. sijalle.

Newsweekin mittauksen tarkoituksena on vastata kysymykseen: jos syntyisit tänään, mikä maa antaa sinulle parhaan mahdollisuuden elää turvallista, tervettä, suhteellisen vaurasta ja nousujohtoista elämää? Vastauksen saamiseksi aikakauslehden toimitus käytti useita kuukausia, minkä aikana se sai apua lukuisista asiantuntijoista ja tutkijoista koostuvalta ryhmältä.

Suomen taakse jäivät Sveitsi, Ruotsi, Australia, Luxemburg, Norja, Kanada ja Alankomaat. Sadasta mitatusta maasta huonoimmaksi noteerattiin Burkina Faso.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Newsweek listaa maailman parhaan maat.

(MTV3)

Katso vertailu Newsweekin verkkosivuilta:The World's Best Countries

Katso Päivi Sinisalon raportti Washingtonista

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.