Newkia jatkaa mihin Nokia jäi: "Puhelimia tulossa ja ne ovat upeita"

Nokian matkapuhelintoimintojen entisten työntekijöiden perustama Newkia aikoo julkistaa ensi vuoden aikana Googlen Android-käyttöjärjestelmää käyttävän kännykkämallin.

-Jatkamme siitä, mihin Nokia jäi. Nokia tunnettiin aina helppokäyttöisyydestä ja designistaan, toteaa Newkian toimitusjohtaja Urpo KarjalainenBloombergin videohaastattelussa.

Karjalainen hehkuttaa, että Newkia tulee julkistamaan ensi vuonna helppokäyttöisiä puhelimia, joiden design tulee olemaan upea.

Puhelimet alkuvaiheessa Aasian markkinoille

Singaporessa päämajaansa pitävä Newkia aikoo alkuvaiheessa painottua vain Aasian markkinoille. Tähtäimessä ovat erityisesti Kaakkois-Aasian, Indonesian ja Intian markkinat. Kiinan markkinat tulevat suunnitelmiin vasta myöhemmin. 

-Tiimissämme on yhteensä yli viidenkymmenen vuoden johtajakokemus Aasian markkinoilla, joten olemme erittäin hyvin valmistautuneita markkinamahdollisuuksiin Aasiassa.

Karjalaisen mukaan markkinoille tulee kaksi laitetta, jotka tulevat kiinnittämään ihmisten huomion erilaisuudellaan ja helppokäyttöisyydellään.

-Kun menet nykyään kauppaan, niin kaikki puhelimet ovat samannäköisiä. Tässä me aiomme erottautua joukosta.

Karjalainen toteaa, että Newkian tyypillinen asiakas on noin 15-45-vuotias älypuhelimen käyttäjä, jolla on noin 300-400 dollarin ostokyky. Tällainen ihmisryhmä on hänen mukaansa määrällisesti kasvussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja