Mainos

New Yorkissa osoitettiin taas mieltä - tällä kertaa "Miljonäärien marssilla"

Sadat mielenosoittajat järjestivät "Miljonäärien marssin" New Yorkissa tiistaina. Parijonoissa edenneet mielenosoittajat kävelivät jalkakäytävillä, koska heillä ei ollut marssilupaa ja he eivät halunneet saada syytettä liikenteen tukkimisesta.

Marssi kulki rikkaimpien amerikkalaisten liikemiesten ja toimitusjohtajien kotien ohi. Mielenosoittajat pysähtyivät esimerkiksi mediamoguli Rupert Murdochin, pankkiiri Jamie Dimon ja öljypohatta David Kochin asuntojen eteen. Mielenosoittajat huutelivat iskulauseita kuten "verottakaa rikkaita" ja "missä on meidän pelastuksemme talousvaikeuksista?".

Viimeisen kolmen ja puolen viikon aikana "anti-Wall Streetin" mielenosoittajat ovat saartaneet puiston Manhattanilla vedoten järjestäytyneeseen ahneuteen ja kuiluun rikkaiden ja köyhien välillä.

Myös Washingtonissa on osoitettu mieltä. Kuusi mielenosoittajaa on pidätetty heidän tunkeuduttuaan Yhdysvaltain senaatin toimistorakennukseen avaten iskulauseita toistavaa banderollia.

Loput protestoijat siirtyivät senaattirakennuksen ulkopuolelle ja avasivat banderollit, joissa vaadittiin muun muassa sodan lopettamista ja työpaikkojen tukemista.

Mielenosoitus oli suunniteltu tapahtumaan Afganistanin sodan alkamisen kymmenvuotispäivänä.

(MTV3 - AP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.