Mainos

New Yorkissa ensimmäinen ebolatapaus

New Yorkissa on todettu ensimmäinen ebolatapaus, kertoo New York Times.

Terveysviranomaiset yrittävät parhaillaan tavoittaa henkilöitä, joiden kanssa tartunnan saanut on ollut kosketuksissa.  Tartunnan saanut on lääkäri, joka on palannut Guineasta Länsi-Afrikasta reilu viikko sitten.  

Mies alkoi saada oireita eilen, ja hänet vietiin sairaalaan eristykseen. Hänelle tehdyt ebolatestit osoittautuivat positiiviksi.  

Viranomaiset ovat sanoneet, että yksittäisten ebolatapausten ilmaantuminen myös New Yorkiin on vain ajan kysymys, ja hoitohenkilökunta on ollut varautunut mahdollisiin ebolatapauksiin.  

Siitä huolimatta ensimmäinen tapaus on osoittanut, kuinka vaikeaa viruksen leviämisen estäminen on suurkaupungissa. New York Timesin mukaan tartunnan saanut mies oli vielä keskiviikkoiltana ajanut metrolla Manhattanilta Brooklyniin, käynyt keilaamassa ja ajanut taksilla kotiin.  

Ebola ei kuitenkaan tartu ennen kuin sen kantajalla on taudin oireita.  

Pormestari rauhoitteli

New Yorkin pormestari Bill de Blasio ja kaupungin terveysviranomaiset pitivät tartuntatapauksen vuoksi tiedotustilaisuuden, jossa keskityttiin lähinnä rauhoittelemaan ihmisiä. 

- Newyorkilaisilla ei ole mitään syytä hätääntyä. Ebola tarttuu vain veren tai eritteiden kautta, de Blasio sanoi.

Terveysviranomaiset kertoivat, että tartunnan saanut lääkäri oli tarkkaillut kuntoaan ja muun muassa mitannut ruumiinlämpönsä kaksi kertaa päivässä. Hän oli myös pitänyt kontaktit muihin ihmisiin minimissä.

Ihmisiä, jotka olisivat voineet saada tartunnan, on terveysviranomaisten mukaan vain neljä. He ovat karanteenissa.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.