Mainos

New Yorkin sairaanhoitajat taistelivat vapautuksen rokotepakosta

New Yorkissa sairaanhoitajat haastoivat osavaltion oikeuteen pakollisten sikainfluenssarokotusten vuoksi. Muutaman sairaanhoitajan joukko voitti oikeudenkäynnin pari viikkoa sitten. Oikeuden päätöksen mukaan rokotuspakko poistettiin väliaikaiseseti terveydenhuoltohenkilökunnalta , kerrotaan New York Times -lehden City Room -blogissa.

Lain mukaan New Yorkissa sairaanhoitajien ja lääkäreiden tulee ottaa sekä kausi-influenssa- että sikainfluenssarokote marraskuun loppuun mennessä. Sairaala, jossa oikeusjutun haastaneet sairaanhoitajat työskentelevät, asetti kuitenkin omille työntekijöilleen takarajaksi lokakuun lopun.

Sairaalan mukaan ne, jotka eivät olisi ottaneet rokotusta 27. lokakuuta mennessä, olisivat joutuneet viikon palkattomalle lomalle. Potkut olisi ollut edessä, jos rokotusta ei olisi ottanut marraskuun loppuun mennessä.

Sairaanhoitajien asianajajan mukaan tämä määräys rikkoo ihmisoikeuksia.

- Useampi tuntemani ihminen on sairastunut rokotteesta kuin itse taudista, sanoo Lorna Patterson, yksi sairaanhoitajista The Raw Story -verkkolehdessä.

Oikeusjutun on tarkoitus jatkua huomenna. Viranomaiset ovat optimistia siitä, että saavat pakon takaisin käyttöön.Viranomaiset vetoavat siihen, että sairaaloiden tulee olla turvallisia paikkoja parantua. He muistuttavat vuodesta 1990, jolloin terveydenhuollon henkilökunta rokotettiin pakolla vihurirokkoa ja tuberkuloosia vastaan.

Riita rokotteesta jakaa sekä sairaanhoitajia, lääkäreitä että asiantuntijoita. Esimerkiksi New Yorkin sairaanhoitajien ammattiliitto kehottaa jäseniään ottamaan rokotuksen, mutta korostaa, että jokaisella tulee olla myös oikeus kieltäytyä piikistä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.