Mainos

New Yorkin sairaalat varautuvat ruuhkaan

New Yorkin sairaalat ovat täyttyneet terroristi-iskuissa loukkaantuneista potilaista. Sisään virtaavien potilaiden määrä väheni kuitenkin eilisiltaa kohti, mutta uhrien määrän uskottiin yhä nousevan. Pelastusviranomaiset uskoivat, että haavoittuneiden ja kuolleiden määrä tulee merkittävästi lisääntymään, kunhan etsintätyöt saadaan kunnolla käyntiin World Trade Centerin yhä palavilla raunioilla.

Sairaaloista arveltiinkin, että iltaan mennessä löydetyt ruumiit olivat vasta alkua. Erään newyorkilaissairaalan ylilääkärin Bruce Loganin mukaan suurinta osaa uhreista ei ole vielä saatu hoitoon ja pahin on vielä edessä. St. Vincentsin sairaalaan lähetetyn tohtori James Dillardin mukaan sisään tulevien haavoittuneiden vähäinen määrä kertoo siitä, että iso osa ihmisistä on jo kuollut.

Newyorkilaiset ovat jonottaneet veripankkien ulkopuolella voidakseen luovuttaa verta onnettomuuden uhreille. New Yorkiin on matkalla yksi Yhdysvaltain armeijan sairaalalaivoista ja sen odotetaan auttavan onnettomuuden uhrien hoidossa.

Verta kuljetetaan iskun uhreille

Kymmenet tuhannet veripussit ovat matkalla terrori-iskujen tapahtumapaikoille Yhdysvaltain itärannikolla. Yhdysvaltain Punainen Risti kertoi, että sen itärannikolla sijaitsevissa varastoissa on noin 60 000 pussia verta valmiina lähetettäviksi New Yorkin ja Washingtonin sairaaloihin.

-Toimimme yhteistyössä armeijan kanssa New Yorkissa ja New Jerseyssä, jotta saisimme veren sairaaloihin, Yhdysvaltain Punaisen Ristin varapuheenjohtaja Jerry Squires sanoi Reutersin haastattelussa.

Armeijan apu on tarpeen veren perille kuljettamisessa, koska sekä lento-, juna- että autoliikenne Manhattanille ovat poikki.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.