Mainos

New Yorkin pörssi pysyy New Yorkissa

New Yorkin pörssi ei aio rakentaa toista kaupankäyntipistettä New Yorkin kaupungin ulkopuolelle. Toisen pisteen rakentamista suunniteltiin mm. mahdollisten hätätilanteiden varalle.

New Yorkin pörssillä ei ole enää toiveita rakentaa toista kaupankäyntipistettä New Yorkin kaupungin ulkopuolelle. New Yorkin pörssin NYSEn hallituksen puheenjohtaja Richard Grasso sanoi, että pörssi ja New York ovat yksi ja sama asia. Hän otti asiaan kantaa BusinessWeekin puhetilaisuuksien sarjassa.

Pörssi etsii toista kaupankäyntipistettä, jonka on kaavailtu hoitavan puolet pörssin nykyisistä toiminnoista. Se mahdollistaisi myös kaupankäynnin jatkamisen, jos pörssikauppa Wall Streetillä sijaitsevassa pörssin pääkonttorissa jouduttaisiin jostakin odottamattomasta syystä keskeyttämään. Viimeksi pörssikauppa keskeytettiin New Yorkiin viime vuoden syyskuussa tehtyjen terroristi-iskujen jälkeen. Lähes viikon tauko oli pisin 80 vuoteen.

Elokuussa pörssi luopui suunnitelmistaan rakentaa moderni kauppapaikka vastapäätä Wall Streetin pääkonttoria. Aiemmin New Yorkin uusi pormestari Michael Bloomberg oli vetäytynyt edeltäjänsä Rudolph W. Giulianin tukilupauksesta pörssille. Giuliani oli luvannut noin 1 miljardin dollarin (1 mrd euroa) veropaketin rakennushankkeen tueksi. Sen jälkeen Grasso antoi ymmärtää, että NYSE olisi valmis siirtämään toimintojaan New Yorkin ulkopuolisille hallintoalueille. Tuolloin hän lähti siitä, että näin käy, jos New York ei anna pörssille taloudellista tukea. Eilen Grasso sanoi, ettei NYSE odota taloudellista apua New Yorkilta ja toimintojen siirtäminen kaupungin ulkopuolelle on viimeinen vaihtoehto.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.