Mainos

New Yorkin parkkiautomaatit täynnä vierasmaalaista rahaa

Yleisimmin parkkiautomaatteihin laitetaan Kreikan drakmoja, jotka ovat euron takia poistuneet käytöstä. Automaatista on löytynyt myös brittiläinen shillinki vuodelta 1853.

New Yorkin kaupungin parkkiautomaatteihin kertyy vuosittain säkkikaupalla ulkomaalaisia kolikoita. Eilen kaupunki ilmoitti panevansa myyntiin noin 220 kilon erän sekalaisia lantteja.

- Mukana on melkein jokaista valuuttaa jokaiselta mantereelta, sanoi pysäköinninvalvonnan edustaja Anthony Alfano.

Ulkomaisista kolikoista yleisimmin automaatteihin tungetaan Kreikan käytöstä jo poistettuja drakmoja. Automaattien kehittyminen on kuitenkin tehnyt huijarien elämän vaikeammaksi, ja niinpä vieraiden kolikoiden määrä on tippunut viime vuosien aikana reippaasti.

Rahat myydään keräilijöille kilohintaan sillä ehdolla, että ostajan on otettava ristikseen koko lasti kerralla. Keräilijä Jim Corliss hankki viime vuonna myynnissä olleen 330 kilon erän ja aikoo olla mukana huutokaupassa nytkin.

- Silloin tällöin seassa on jotakin mielenkiintoista. Kerran löysin brittiläisen shillingin vuodelta 1853, tosin ei senkään arvo ollut kuin viitisen dollaria, hän kertoo.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.