Mainos

New Yorkin liikennelakko jatkui sakoista huolimatta

New Yorkin metro ja linja-autot seisovat lakon takia ensimmäistä kertaa 25 vuoteen. Internet ja kimppakyydit ovat olleet kovassa käytössä jumiutuneessa kaupungissa.

New Yorkin kuljetustyöntekijät jatkavat lakkoaan saamistaan sakoista huolimatta. Osavaltion tuomioistuin määräsi eilen, että työntekijöiden ammattijärjestö TWU joutuu maksamaan miljoona dollaria sakkoa jokaiselta lakkopäivältä.

Järjestön noin 34 000 työntekijää jatkaa silti lakkoaan, joten New Yorkin joukkoliikenne pysyy lähes kokonaan pysähdyksissä. Lakkoilijat vaativat lisää palkkaa, parempia eläke-etuja sekä investointeja kaupungin kuljetuskalustoon.

New Yorkin metro ja linja-autot seisovat lakon takia ensimmäistä kertaa 25 vuoteen. Miljoonat ihmiset joutuvat turvautumaan takseihin, henkilöautoihin ja muihin vaihtoehtoisiin kulkuneuvoihin, mikä ruuhkauttaa kaupungin liikenteen tavallistakin pahemmin.

Kimppakyytejä internetistä

New Yorkin asukkaat ovat keränneet tänään internetissä kimppakyytejä, kun kuljetustyöntekijät jatkoivat lakkoaan miljoonasakoista huolimatta. Purevaa talvisäätä pelkäämättömät kaivoivat polkupyörät kellareista päästäkseen kouluun tai työpaikalleen.

- Minun on päästävä huolehtimaan luokastani, kirjoittaa Bronxista Brooklyniin kyytiä aneleva opettaja internetsivustolla, jolla välitettiin kimppakuljetuksia.

Toinen kyselijä kaipasi kyytiä Metropolitan-museon kulmilta Brooklyniin.

Sadattuhannet kaupunkilaiset ovat taivaltaneet pitkiä matkoja. Myös kaupungin lukuisat sillat olivat täynnä kulkijoita. Patikoitsijoiden joukossa on myös kaupungin pormestari Michael Bloomberg, joka vakuuttaa, ettei lakkoilijoiden kanssa neuvotella ennen kuin New Yorkin bussit ja metro liikkuvat taas.

Jopa skeitaten perille

Noin 34 000:en kuljetustyöläisen lakko on saanut käytännöllisesti katsoen kaiken julkisen liikenteen pysähtymään. Kadut ovat täyttyneet takseista, yksityisautoista, pyöräilijöistä, kävelijöistä ja jopa skeittaajista, jotka yrittävät keinolla millä hyvänsä päästä päämääräänsä.

Paikalliset tabloidit eivät ole säästelleet sanojaan arvostellessaan lakkoilijoita.

- Neljä päivää jouluun ja me olemme täysin raivona, parkaisi Daily News etusivullaan. New York Post puolestaan parjasi lakkolaisia "rotiksi".

Lakkoilijat vaativat lisää palkkaa, parempia eläke-etuja sekä investointeja kaupungin kuljetuskalustoon.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.