Mainos

New Yorkin filharmonikot Pohjois-Koreaan

Yhdysvaltain vanhin sinfoniaorkesteri kokeilee huomenna, tepsisikö musiikkidiplomatia Pohjois-Koreaan, jonka "rakas johtaja" on virallisten tietojen mukaan luonut useita oopperoita.

New Yorkin filharmonikot toivoo, että Dvorakin ja Gershwinin sävelet voisivat sulattaa jään toisiinsa vihamielisesti suhtautuvien maiden väliltä.

Pohjois-Korean eliitti pääsee huomenna kuulemaan Pjongjangissa konsertin, jossa filharmonikot soittaa muun muassa George Gershwinin kappaleen Amerikkalainen Pariisissa, Dvorakin sinfonian numero 9 ja molempien maiden kansallishymnit.

Kansakin pääsee osalliseksi ennennäkemättömästä esiintymisestä, sillä konsertti lähetetään suorana tv-lähetyksenä molemmissa Koreoissa.

- Jos yritämme asteittain kohentaa Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean suhteita, tällaiset tapahtumat voivat nytkäyttää auki ovea, joka on ollut suljettuna aivan liian kauan, kirjoitti orkesterin musiikillinen johtaja Lorin Maasel vierailun alla Wall Street Journal -lehdessä.

Epäilijät varoittivat kuitenkin jo ennalta, että Pohjois-Korean propagandakoneisto kääntää historiallisen vierailun Kim Jong Ilin poliittiseksi voitoksi.

- Pohjoiskorealaisille kerrotaan, että "Yhdysvallat polvistuu rakkaan johtajamme Kim Jong Ilin edessä", arveli Kim Cheol Woong, pohjoisesta etelään loikannut pianisti.

Hän uskoi kuitenkin, että konsertti voisi kääntää sulkeutuneen maan kansalaisten mielet ja sydämet myötämielisemmiksi Yhdysvalloille. Normaalisti ulkomaisen musiikin kuunteleminen on kiellettyä Pohjois-Koreassa, ja konserttiohjelmiston kappaleiden kuunteleminen voisi viedä kaltereiden taakse, Kim muistutti.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.