Mainos

New Mexico julisti poikkeustilan Meksikon rajavyöhykkeelle

Yhdysvaltalaisosavaltion kuvernöörin mukaan poikkeustilaan turvauduttiin, koska laiton siirtolaisuus sekä huumeiden salakuljetus ja väkivaltaisuudet ovat lisääntyneet Yhdysvaltain ja Meksikon välisellä raja-alueella.

New Mexicon osavaltio on julistanut poikkeustilan Yhdysvaltojen ja Meksikon raja-alueelle. New Mexicon kuvernööri Bill Richardson perusteli poikkeustilan julistamista lisääntyneellä väkivallalla poliiseja kohtaan sekä huumeiden salakuljetuksen ja laittoman siirtolaisuuden kasvulla.

Poikkeustilan julistaminen antaa kuvernöörille mahdollisuuden saada 750 000 dollarin arvosta apua liittovaltiolta. Richarson on moittinut hallitusta tuen puutteesta taistelussa rikollisuutta vastaan.

Meksikon hallitus pitää poikkeustilan julistusta hätiköitynä, eikä se Meksikon mukaan osoita ymmärtämystä tai yhteistyöhalua. Myös Meksikon ulkoministeriö arvosteli päätöstä ja muistutti, että molempien maiden on puututtava rajalla esiintyviin ongelmiin.

- Väkivalta ja rikollisuus rajalla ovat monimutkaisia kysymyksiä, jotka ovat lähtöisin molemmilta puolin rajaa, ministeriö totesi.

Yhdysvallat sulki äskettäin konsulaattinsa meksikolaisessa Nuevo Laredon rajakaupungissa siellä ilmenneiden väkivaltaisuuksien vuoksi. Sittemmin konsulaatti on avattu uudelleen.

(MTV3-AFP-DPA-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.