Mainos

Neuvottelutulos yksityiselle terveyspalvelualalle

Yksityiselle terveyspalvelualalle on saavutettu neuvottelutulos uudesta työehtosopimuksesta. Neuvottelutulos koskee noin 17 000 työntekijää.

Terveyspalvelualan Liitto ry ja Terveys- ja sosiaalialan neuvottelujärjestö TSN ry ovat päässeet neuvottelutulokseen Terveyspalvelualan työehtosopimuksen uudistamisesta. Sopimus yltää kuluvan kuun alusta vuoden 2010 loppuun. Sopimuksen mukaiset palkankorotukset ovat sopimuskauden aikana yhteensä keskimäärin 11,7 prosenttia.

Neuvottelutulokseen sisältyy kolme tasokorotusta. Ensimmäinen korotus on 3,4 prosenttia 1.10.2007 alkaen. Toinen korotus astuu voimaan 1.11.2008 ja on suuruudeltaan 2,5 prosenttia. Kolmas tasokorotus korottaa palkkoja niin ikään 2,5 prosentilla 1.9.2009 alkaen.

Lisäksi sopimus sisältää kaksi 0,6 prosentin suuruista järjestelyerää. Ratkaisuun sisältyy myös työn vaativuuteen perustuvan palkkausjärjestelmän käyttöönotto ja toimialan alkupalkkojen merkittävä tasokorotus. Myös alan työaikamääräyksiä joustavoitetaan ja paikallisen sopimisen menettelytapoja uudistetaan.

Sopimus koskee noin 17.000 työntekijää yksityisellä terveyspalvelualalla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.