Mainos

Neuvottelut ympäristöministerin paikasta jatkuvat

Hallituksen avainministerit ovat jatkaneet neuvotteluja siitä, miten hallitusta täydennetään tai vapaaksi jääneet ympäristöministerin tehtävät muuten hoidetaan jatkossa.

Iltapäivän neuvotteluun osallistuvat avainministereiden lisäksi hallituspuolueiden eduskuntaryhmien puheenjohtajat. Asiasta sopiminen neljän hallituspuolueen kesken on osoittautunut ennakoitua vaikeammaksi.

Asiasta yritettiin sopia jo aamulla, mutta ilman tulosta. Vasemmistoliiton Suvi-Anne Siimes vastusti edelleen sitä, että hallitukseen nimitettäisiin kaksi uutta ministeriä, jolloin SDP saisi ympäristöministerin paikan ja kokoomus maa- ja metsätalousministerin paikan. Tehtävää nyt hoitava sitoutumaton Raimo Tammilehto saisi samalla lähteä.

Sopua yritetään nyt uudelleen, ja hallituspuolueiden eduskuntaryhmät ovat varautuneet ottamaan kantaa ratkaisuun myöhemmin iltapäivällä. Hallitus on varautunut myös siihen, että jos ratkaisua ei ala syntyä, neuvotteluja jatketaan huomenna aamulla.

Ympäristöministerin paikka vapautui, kun vihreä liitto päätti lähteä hallituksesta eduskunnan ydinvoimapäätöksen jälkeen. Ympäristöministerin tehtävää hoitanut Satu Hassi jätti eronpyyntönsä aiemmin viikolla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.