Mainos

Neuvottelut metalliteollisuuden lakon estämiseksi jatkuvat

Neuvottelut metalliteollisuutta perjantaina uhkaavan lakon estämiseksi jatkuvat valtakunnansovittelijan toimistolla. Valtakunnansovittelija Esa Lonka on selvittänyt tilannetta tänään Teknologiateollisuuden ja ammattiliittojen Metallin ja Pron kanssa.

Palkankorotusprosenteista on jo sovittu, mutta yksimielisyyttä siitä, miten raha jaetaan yleiskorotuksina ja yrityskohtaisina erinä, ei ole vielä syntynyt. Teknologiateollisuuden palkkaneuvotteluissa on kiistelty illan aikana myös muun muassa työntekijöiden kouluttautumisvapaasta.

Palkkasopu on tarkoitus saada aikaan viimeistään huomisiltaan mennessä. Mikäli sopua ei nyt löydy, kaatuu mitä ilmeisimmin koko viime viikolla vaivalla aikaan saatu raami-tupo. Mikäli lakko alkaa perjantaina, tehtaita pitää ajaa alas jo huomisesta lähtien. Mahdollinen työtaistelu pysäyttäisi nyt yli 40 suurta yritystä.

Teknologiateollisuuden ja Metallin neuvottelijat ovat tarvinneet valtakunnansovittelijan apua vain harvoin. Edellisen kerran alan neuvottelijat selvittelivät palkkaerimielisyyksiään Bulevardilla 40 vuotta sitten.

(MTV3)

Katso Raimo Pitkäsen juttu (Seitsemän uutiset 18.10.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.