Mainos

Neuvottelut Lähi-idän rauhasta päättyvät toistaiseksi

Israel ja palestiinalaiset aikovat päättää maratonneuvottelunsa huomenna yhteiseen julkilausumaan. Julkilausumassa listataan jo sovitut asiat.

Tiedon yhteisestä julkilausumasta vahvisti palestiinalaisten edustaja Hassan Asfur, joka suuntasi tänään valtuuskuntansa kanssa Israeliin Eilatiin käymään epävirallisia neuvotteluja Israelin valtuuskunnan kanssa.
Palestiinalaislähde kertoi aiemmin lauantaina uutistoimisto AFP:lle, että Israelin ja palestiinalaisten rauhanneuvottelut päättyvät huomenna.

Neuvottelujen päätteeksi järjestetään tiedotustilaisuus ja annetaan julkilausuma, jossa kerrotaan jo sovituista asioista, lähde sanoi. Lisäksi molemmat painottavat haluaan jatkaa neuvotteluja. Palestiinalaisten neuvottelija Ahmed Korei kertoi aiemmin, etteivät rauhanneuvottelut voi jatkua sunnuntaita pidemmälle Israelin lähestyvien vaalien vuoksi. -Aikomuksena on neuvotella sunnuntaihin asti, katsoa mikä on tilanne ja jatkaa vaalien jälkeen, kertoi Korei. Hänen mukaansa sunnuntain jälkeen vaalit vievät jo israelilaisten ajan.

Sekä Israel että palestiinalaiset ovat jo myöntäneet, että lopullisen rauhansopimuksen saaminen aikaan ennen vaaleja on käytännöllisesti katsoen mahdotonta. Pääministeri Ehud Barak sanoi eilisiltana Israelin televisiossa, että Taban neuvotteluissa on edistytty monissa kysymyksissä vaikkakaan neuvotteluja ei ole mahdollista viedä loppuun ennen vaaleja. Hänen mukaansa neuvottelut lopetetaan jossain vaiheessa ensi viikon alussa.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.