Mainos

Neuvottelut eläkeratkaisusta keskeytettiin

Työmarkkinajärjestöt ovat keskeyttäneet neuvottelut eläkeratkaisusta. Neuvottelut jatkuvat maanantaina.  

Neuvottelut pysähtyivät jälleen kysymykseen kestävyysvajeesta. Hallitus ja työmarkkinajärjestöt ovat sopineet, että eläkeuudistuksella katetaan 4,7 prosentin kestävyysvajeesta reilu prosenttiyksikkö vuoteen 2025 mennessä.  

Auki jäi edelleen kysymys, mitä eläkkeille tapahtuu tulevina vuosikymmeninä, vuoden 2025 jälkeen. Neuvottelijoiden mukaan illan aikana tapahtui edistystä, mutta riittävän lähelle ratkaisua ei päästy, jotta neuvotteluita olisi kannattanut jatkaa. Palkansaajajärjestöt ovat aiemmin vastustaneet eläkeiän mekaanista sitomista eliniänodotteeseen.  

– Nyt oli syytä ottaa tuumaustauko. Kukin miettii nyt tykönään, että mitä tehdään seuraavaksi, toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n puheenjohtaja Antti Palola kertoo.   

Palkansaajajärjestöjen hallintoja oli aiemmin kutsuttu koolle torstai-iltapäiväksi, mutta nyt myös nämä kokoontumiset on peruttu. Työmarkkinajärjestöt ovat luvanneet eläkeratkaisun syksyyn mennessä.  

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) sanoi viime viikonloppuna, että hallitus ja eduskunta ottavat tarvittaessa eläkeratkaisun hoitoonsa. SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly sanoi alkuviikosta, että Stubbin puheet eivät ainakaan edesauta neuvotteluita.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.