Mainos

Neuvotteluja Lähi-idän rauhasta jatketaan

Israel ja palestiinalaiset ovat päättäneet tänään jatkaa Lähi-idän rauhanneuvotteluja myöhään yöhön saakka toiveenaan päästä yksimielisyyteen Wye-joen rauhansopimuksen täytäntöönpanosta. Neuvottelut keskeytyivät ja jatkuivat uudelleen montakin kertaa päivän kuluessa, ja Israel ilmoitti jo yhdessä vaiheessa, ettei sopua ole syntynyt.

Barak, Ehud -Israelin paaministeri


Myöhemmin molemmat osapuolet vakuuttivat kuitenkin aikovansa päästä sopuun ennen huomista, jolloin asiakirja Wye-joen sopimusten toteuttamisesta on määrä allekirjoittaa Aleksandriassa Egyptin presidentin Hosni Mubarakin ja Yhdysvaltain ulkoministerin Madeleine Albrightin läsnäollessa. Suurimmat erimielisyydet koskevat Israelin vankiloissa olevien palestiinalaisten vapauttamista. Palestiinalaiset vaativat, että Israelin on vapautettava noin 400 poliittista vankia, kun taas Israel on valmis vapauttamaan vain 350. Israel on toistamiseen tehnyt selväksi, ettei se vapauta palestiinalaisia, "joiden kädet ovat veren tahrimat".

Israelin pääministeri Ehud Barak(kuva) kutsui illalla hallituksensa kiireesti koolle pohtimaan vielä kerran rauhanehtoja. Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat puolestaan ilmoitti lyhentävänsä vierailuaan Hollannissa matkustaakseen Lähi-itään.
(STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.