Mainos

Neuvotteluja Georgian panttivankitilanteesta

Georgian Moskovan-suurlähettiläs Vazha Lordkipanidze ryhtyi tänään neuvottelemaan Georgian opposition edustajan kanssa panttivankikiistan ratkaisemiseksi. Oppositiota edustavan Nemo Burchuladzen nähtiin menevän lähetystörakennukseen Moskovassa.

Toistakymmentä Georgian edesmenneen presidentin Zviad Gamsahurdian kannattajaa on torstaista saakka pitänyt kolmea YK:n tarkkailijaa panttivankeinaan maatilalla Zugdidin lähellä Länsi-Georgiassa. Yksi panttivangeista on ruotsalainen majuri Mårten Mölgård. Yksi alun perin neljästä panttivangista vapautettiin toissapäivänä.

Tänään ei oikein ollut selvillä, mistä Lordkipanidze ja Burchuladze neuvottelevat, koska Burchuladze ilmoitti, ettei hänellä ole mitään tekemistä sieppaajien kanssa.
-Minulla ei ole vaatimuksia. Sieppaajilla on, mutta minä en ole yhteydessä heihin ja tuomitsen terroriteot, myös tämän, hän sanoi uutistoimisto Reuterille.

Georgian presidentti Eduard Shevardnadze ilmoitti olevansa valmis neuvottelemaan panttivankien vapauttamiseksi ja määräsi Georgian Moskovan-suurlähettilään tapaamaan opposition edustajan. Aiemmin tänään kerrottiin, ettei Shevardnadze ryhdy mielellään neuvotteluihin, ellei vastapuolena ole Suomessa maanpakolaisena asuva Georgian syrjäytetty pääministeri Bessarion Gugushvili. Gugushvili kuuli asiasta tänään suomalaisilta tiedotusvälineiltä. Hän piti koko juttua provokaationa eikä suunnittele matkustavansa neuvottelemaan.

Sieppaajat ovat Georgian varaturvallisuusministerin Arvilod Zhvanian mukaan valmiit vapauttamaan panttivangit, kun he ovat vakuuttuneita neuvottelujen edistymisestä oikeaan suuntaan.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.