Mainos

Neuvolapalvelut saavat kehuja vanhemmilta

Tärkeimpänä asiana vanhemmat pitävät terveydenhoitajan asiantuntemusta. Kritiikkiä saa puolestaan lastenneuvoloiden imetysohjaus.

Neuvolat pärjäävät hyvin asiakkaidensa palvelussa ja pystyvät vastaamaan vanhempien tarpeisiin, paljastaa tuore kysely. Vauva-lehden tekemässä kyselyssä neuvolapalvelut saavat kouluarvosanakseen reilun kahdeksikon.

Hyvistä luvuista huolimatta neuvolat eivät säästy kritiikiltä. Yli puolet kyselyyn vastanneista kokee, ettei neuvolassa aktiivisesti ohjata imettämistä. Osa on sitä mieltä, että neuvolassa ei voi keskustella vaikeista asioista.

Ylitarkastaja Marjaana Pelkosen mukaan neuvolapalveluiden kehittäminen on tärkeää ja se onnistuu vain pitkäjänteisellä yhteistyöllä sekä henkilökunnan kouluttamisella.

- Meidän poliittiseen maailmaan ei kuulu, että mietittäisiin niin pitkällä aikavälillä kuin tässä olisi tarpeen. Ensimmäinen keino olisi pitää huolta, että neuvoloissa olisi riittävästi resursseja eli terveydenhoitajia ja lääkäreitä, sanoo Sosiaali- ja terveysministeriön ylitarkastaja Pelkonen.

Sosiaali- ja terveysministeriön suositusten mukaan vauvojen tulisi käydä neuvolan terveystarkastuksessa kahdeksan kertaa ennen ensimmäistä syntymäpäivää. Kaikki kunnat eivät kuitenkaan toteuta suosituksia.

- Ongelmien varhainen tunnistaminen ja terveyden edistämisen asia on kuitenkin edullista. Nyt ongelmat ovat lisääntyneet perheillä paljon ja sitten kun niitä ruvetaan korjaamaan, se tulee erittäin kalliiksi, Pelkonen toteaa.

(MTV3)

(Huomenta Suomen uutiset 15.06.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.