Mainos

Neuvo tulva-alueen asukkaille: Suojatkaa omaisuutenne

Pohjanmaan ja Satakunnan tulva-alueiden asukkaat ovat joutuneet viime päivät pelkäämään oman omaisuutensa, kuten kotiensa puolesta. Sisään vyöryvä vesi tekee pahimmillaan peruuttamattomia vahinkoja.

Ely-keskus muistuttaakin, että tulvivien alueiden asukkaat voivat itsekin vaikuttaa oman omaisuutensa kohtaloon.

– Jokaisella kiinteistön omistajalla on velvollisuus itse suojella omaisuuttaan, itsekin pystyy tekemään paljon. Pelastusviranomaisilla ei ole mahdollisuus suojata kaikkia paikkoja, jos jos vahinkoja on siellä täällä. On pakko keskittyä kaikkein arvokkaimpiin rakennuksiin, sanoi Varsinais-Suomen Ely-keskuksen vesivarayksikön päällikkö Juha-Pekka Triipponen aamun Huomenta Suomessa.

Käytännössä rakennuksia voi Triipposen mukaan suojata esimerkiksi kaivamalla maavallia talon ympärille. Lisäksi ulkoseiniä voi suojata muovilla.

– Jos vettä sitten pääsee sisään, pumppauksella pystyy pitämään sisäpuolta kuivana, Triipponen neuvoo.

Triipposen mukaan tulvatilanne Satakunnan pohjoisosassa Karvianjoen vesistössä jatkuu vielä. Karvianjoen alaosissa tulvahuippua odotetaan vasta parin päivän kuluttua.

Sen sijaan Pohjanmaan tulvatilanne on helpottunut. Etelä-Pohjanmaan ely-keskuksen mukaan Lapväärtin-Isojoen vedenpinta on laskenut vuorokauden aikana runsaat 30 senttiä.

Myös muut joet ovat pääosin laskussa.

(MTV3)

Katso Juha-Pekka Triipposen kommentit:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.