Nettiyhteisö ei estänyt teinin kuolemaa Floridassa - poliisi tutkii

Paikallispoliisi on aloittanut tutkinnan selvittääkseen, olisiko internetyhteisön pitänyt estää 19-vuotiaan miehen kuolema Floridalaisen Pembroke Pinesin kaupungissa, kertoo BBC.

Nuorukainen ilmoitti blogissaan tekevänsä itsemurhan. Tunteja myöhemmin hän otti yliannoksen lääkkeitä livekameran kuvatessa.

Vasta kun nuorukainen oli maannut tunteja liikkumattomana, jotkut katsojat ilmoittivat asiasta sivuston ylläpitäjälle, joka hälytti viranomaiset. Uhrin omaiset ovat paheksuneet nettiyhteisön välinpitämättömyyttä ja hänen isänsä vaatinut chattipalstojen tiukempaa seurantaa.

Irc-gallerian ylläpito saa yhteydenottoja päivittäin

Suomalaisnuorten suosimassa nettiyhteisössä Irc-galleriassa ylläpitäjille tulee päivittäin ilmoituksia epäilyttävästä aineistosta.

- Uskon, että jos vastaavaa kuin Floridassa olisi tapahtunut Irc-galleriassa, siitä olisi ilmoitettu ylläpitoon, joka olisi puuttunut asiaan, sanoo Irc-galleriaa pyörittävän Sulakkeen viestintäjohtaja Juhani Lassila MTV3:lle.

Ikävien tapausten estäminen etukäteen on hänen mukaansa internetin kaltaisessa yhteisössä haasteellista.

- Kysymys on sama kuin Suomen viimeaikaisissa ampumatapauksissa. On vaikea erottaa, kuka on tosissaan ja kuka ei, Lassila sanoo.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat