Mainos

Nettivaatturi: Sosiaalinen shoppailu on netin seuraava iso juttu

Tanskalainen internet-vaateyhtiön perustaja uskoo, että netin seuraava suuri juttu syntyy niin sanotusta sosiaalisesta shoppailusta. ShirtsMyWay.com -nettikaupan perustaja Peter Crawfurd arvioi MTV3:n uutisille, että yhdysvaltalaisen groupon.com-tarjoussivuston kaltaiset palvelut tulevat Euroopassakin yhä suositummiksi.

Kauppiaat käyttävät Groupon-palvelua määräalennusten tekemiseen. He ilmoittavat palvelussa päivän tarjouksesta ja mikäli tietty määrä ihmisiä ilmoittautuu hankkimaan tarjouskupongin tuotteesta, tulee luvattu tarjous voimaan. Toisaalta, jos tarjoukseen vaadittava asiakkaiden vähimmäismäärä ei täyty, tarjous ei tule voimaan.

Crawfurd uskoo, että tämän kaltaiset palvelut tarjoavat yhä pienemmille yhtiöille markkinaraon internetissä, ja ne voivat kattaa monia eri toimialoja.

"Suomalaiset suunnittelevat itselleen konservatiivisia paitoja"

Peter Crawfurd perusti ShirtsMyWay.com yrityksen yhdessä Michael Yangin kanssa. Yhtiö tarjoaa netin kautta tilattavia yksilöllisiä mittatilauspaitoja. Asiakas ilmoittaa mittansa yhtiön verkkosivuilla, ja tämän perusteella hän saa itselleen räätälöidyn paidan haluamillaan kankailla, väreillä ja kuvioilla. Paidat valmistetaan Kiinassa.

- Meillä on asiakkaita yli 30 eri maasta. Tällä hetkellä noin 85 prosenttia asiakkaistamme tulee Yhdysvalloista. Toiseksi eniten tilauksia tulee Kanadasta. Suomi on viidenneksi suurin markkina-alueemme, kertoo Crawfurd MTV3:lle.

Crawfurdin mukaan erimaalaiset asiakkaat suunnittelevat itselleen nettipalvelun kautta hyvin erilaisia paitoja. Suomalaisia hän pitää melko konservatiivisina.

- Meillä on paljon seikkailuhenkisiä asiakkaita Pohjois-Amerikasta. Yhteen ja samaan paitaan saatetaan ympätä jopa kuutta erilaista kangasta täysin yksilöllisen ilmeen luomiseksi. Suomalaiset puolestaan suunnittelevat itselleen nettipalvelussa paitoja, joissa käytetään vain yhtä tai korkeintaan kahta erilaista kangaslaatua.

Japanin entisen pääministerin Yukio Hatoyaman päällään pitämä supervärikäs paita aiheutti kohua viime vuonna. ShitsMyWay.com huomasi paidassa markkinamahdollisuuden ja tarjoaakin nyt Hatoyaman tyylistä pitäville kohupaidasta tehtyä kopiota.

"Internet on hätkähdyttävä paikka"

Nettivaatturi Crawfurd ylistää internetin tarjoamia markkinamahdollisuuksia:

- Jotkut sanovat, että internet on aiheuttanut liike-elämän suurimman murroksen sitten leivän keksimisen. Muinaisina aikoina metsästäjäyhteisöt turvautuivat vain metsästykseen, mutta leivän keksiminen muutti täysin elintavat.

Hänen mukaansa internet edustaa vastaavanlaista murrosta.

- Miljoonat ihmiset voivat ostaa tavaroita ympäri maailmaa nopeasti. Kuka tahansa voi perustaa yrityksen ja myydä internetissä palveluita maailmanlaajuisesti, Crawfurd hehkuttaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.