Mainos

Nettiuhkausvideon tekijä otettiin kiinni Maaningalla

16-vuotiasta maaninkalaispoikaa epäillään uhkailuvideon laittamisesta internetin YouTube-sivustolle. Pojan mukaan kyse oli pilailusta, ei uhkailusta.

Kuopion poliisi on selvittänyt nopeasti, kuka oli Maaningan koulua uhanneen videon takana. Poliisi otti jo perjantai-iltana kiinni 16-vuotiaan pojan, joka laittoi "Maaninka massacre" -videon YouTube-sivustolle. Lisäksi pojan käyttämä tietokone takavarikoitiin.

Yön putkassa viettänyt poika päästettiin vapaaksi eilen. Häntä epäillään laittomasta uhkauksesta.

Poika on kertonut poliisille julkaisseensa videon vain pilailumielessä. Pojan mukaan kyse ei ollut todellisesta uhkailusta koulua tai sen henkilökuntaa ja oppilaita kohtaan.

Vajaan minuutin mittainen video julkaistiin YouTubessa perjantaina 9. marraskuuta. Videolla esitettiin kuvaa Maaningan koulusta, ja sen loppupuolella kuvissa oli hahmo, jolla oli ase hallussaan. Poliisin mukaan "Maaninka massacre" -video jäljitteli Pekka-Eric Auvisen tekemään videota Jokelan koulusta.

Koulun rehtori Kari Loponen sai tiedon videosta perjantaina hieman ennen kello neljäätoista. Loponen näki siinä vaiheessa vain koulurakennusta esittävän pysäytyskuvan, ei asehahmoa. Hän otti heti yhteyttä poliisiin.

Uhkauksen vuoksi koulua ei evakuoitu, mutta sitä tarkkailtiin loppupäivän ajan.

Loponen kertoi, että tapaus otetaan esille koulussa heti huomisaamuna. Myös oppilaitten vanhemmille lähetetään kirjallinen tiedote.

- Vaikka kyseessä oli pila, asiaan suhtaudutaan vakavasti, rehtori sanoi. Hänen mukaansa poika on koulun entinen oppilas, joka on nykyisin lukiossa muualla.

Poliisin esitutkinnan valmistuttua tapaus siirtyy syyteharkintaan.

Maaningan koulu sijaitsee Pohjois-Savossa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.