Mainos

Nettitreffeistä muhkea lasku suomalaismiehelle

Suomalaismies on joutunut aivan uudenlaisen kansainvälisen huijauksen uhriksi. Noin 50-vuotias mies menetti nettitreffien takia kymmeniätuhansia euroja.

Hämeenlinnan poliisin mukaan suomalaismies on joutunut uudenlaisen kansainvälisen huijauksen uhriksi

-Treffipalstat yhdistävät yksinäisiä, mutta palstalta voi tavata huijarin, joka kuppaa rahat, kertoo ylikonstaapeli Ilkka Iivari Hämeenlinnan poliisista.

Noin 50-vuotias hämeenlinnalaismies oli laittanut suomalaiselle nettitreffipalstalle ilmoituksensa. Siihen oli vastannut nainen, joka väitti olevansa kotoisin Euroopasta, mutta asuvansa Afrikassa. Tässä tapauksessa Ghanassa.

Poliisin mukaan viestejä oli vaihdeltu ja ystävyys tiivistynyt. Nainen ilmoitti olevansa tulossa Suomeen, mutta tarvitsi matkarahaa, jota mies oli lähettänyt. Seuraavaksi matkan esteeksi oli tullut lapsen sairastuminen ja mies oli lähettänyt rahaa kalliisiin yksityislääkärin hoitoihin.

Miehen huijaaminen oli jatkunut jonkin aikaa erilaisilla verukkeilla ja rahaa oli lähetetty Ghanaan jo parikymmentätuhatta euroa.

- Sen jälkeen oli vallinnut hetken hiljaisuus, Iivari kertoo. Seuraava yhteydenotto oli tullut ghanalaisesta pankista, josta soittanut mies oli paljastanut naisen huijariksi. Mies oli ilmoittanut, että hän kyllä toimittaa rahat takaisin Suomeen, mutta tarvitsee kymmenentuhatta euroa järjestelyihin.

- Hämeenlinnalaismies oli uskonut tarinan ja lähettänyt rahat. Mies oli tullut kunnolla huijatuksi ja rahaa on mennyt kymppitonneja.

Rahat eivät missään vaiheessa mennyt minkään pankin tilille, vaan ne toimitettiin Ghanaan rahanvälitysjärjestelmän kautta suoraan vastaanottajalle.

- Nykyajan seireenit laulavat nettirakkauden avulla miehen huijatuksi, ylikonstaapeli Iivari kertoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.