Mainos

Nettiseksin tarjoajia oikeuteen USA:ssa

Yhdysvaltain viranomaiset ovat haastaneet oikeuteen muutamia aikuisille suunnattua viihdettä tarjoavia verkko-operaattoreita. Viranomaiset väittävät, että operaattorit mainostavat sivujaan maksuttomiksi, mutta kuitenkin laittomasti veloittavat kuluttajia sivuilla vierailemisesta.

Federal Trade Commissionin (FTC) mukaan huijaustoimintaa harjoittavat ainakin www.playgirl.com, www.highsociety.com ja muutamat muut aikuisille tarkoitetut verkkosivut. FTC ja New Yorkin osavaltion asianajajien päätoimisto haastoivat sivuja oikeuteen pysäyttääkseen laskutuksen sekä periäkseen kuluttajien rahoja takaisin. Newyorkilaisen Crescent Publishing Groupin operoimien "maksuttomien" sivujen avulla kuluttajilta on huijattu yhteensä 188 miljoonaa dollaria vuodesta 1997 lokakuuhun 1999 saakka.

"Ilmaisilla verkkosivuilla" sanottiin, että luottokortin numeroa tarvitaan todistamaan, ettei sivuilla kävijä ole alaikäinen. Samalla luvattiin, että sivuilla käymisestä ei veloiteta, FTC kertoo selonteossaan. Kuitenkin tuhansilta kuluttajilta on veloitettu kuukausittain 20-90 dollarin jäsenmaksuja. Useimmissa tapauksissa kuluttaja ei edes pysty lopettamaan kuukausimaksuja.

Kanteen mukaan vastaaja käyttää maksuja periessään eri nimeä kuin verkkosivulla, joten kuluttajat eivät yleensä edes tiedä, kuka heitä veloittaa, eivätkä näin pysty myöskään ottamaan yhteyttä heihin. Visa USA esti erästä yritystä käyttämästä luottokorttijärjestelmäänsä, joten tämä muutti pankkitoimintansa toimimaan Guatemalasta käsin, vaihtoi nimensä ja jatkoi liiketoimiaan.
(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.