Mainos

Nettisankariksi noussutta liftaajaa epäillään surmasta

Yhdysvalloissa koditon liftaaja, joka nousi kuuluisuuteen internetvideon avulla, on pidätetty epäiltynä surmatyöstä.

24-vuotias Caleb Lawrence McGillvary nousi julkisuuteen helmikuussa, kun hän pysäytti hyökkääjän kirveen avulla Kaliforniassa. Tuolloin McGillvary oli liftannut tuntemattoman miehen kyytiin, joka yllättäen ajoi jalankulkijan päältä. Tämän jälkeen itseään Jeesukseksi väittänyt mies hyökkäsi loukkaantunutta jalankulkijaa auttaneen naisen kimppuun, kunnes McGillvary onnistui taltuttamaan hänet repustaan kaivamallaan kirveellä.

Internetiin päätyneessä tv-haastattelussa ”Kai the Hatchet Wielding Hitchhiker” -nimellä tunnettu McGillvary kuvailee värikkäästi tapahtumien kulkua. Haastattelu nosti nuorukaisen kuuluisuuteen ja yhdysvaltalaisten sankariksi.

Yhdysvaltalaisen uutiskanava CNN:n mukaan entinen sankari kuitenkin pidätettiin bussiterminaalista Philadelphiassa eilisiltana. Häntä epäillään New Jerseyssä tapahtuneesta asianajaja Joseph Galfyn surmasta.

Galfy löydettiin kuolleena maanantaiaamuna makuuhuoneestaan, kun hän ei ollut ilmestynyt työpaikalleen.

Viranomaisten mukaan McGillvary ja Galfy olivat lähetelleet tekstiviestejä toisilleen muutaman viime päivän aikana. Poliisin tutkijat uskovat, että kahdella miehellä oli seksisuhde.

– Tämä mies on kuuluisa. Se ei kuitenkaan tarkoita, että hän ei olisi tai voisi syyllistyä rikokseen, sanoo syyttäjä Theodore J. Romankow CNN:n haastattelussa.

– Uskon, että kaikki tuntevat olonsa hieman turvallisemmaksi nyt kun tämä henkilö on saatu pois kaduilta.

Tutkijat selvittävät parhaillaan verityön motiivia ja tapauksen yksityiskohtia.

(MTV3)

Tästä sankariteosta Caleb McGillvary tuli tunnetuksi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.