Mainos

Nettirikolliset huijaavat surutta sikainfluenssalla

Brittiläinen tietoturvayhtiö Sophos varoittaa nettirikollisista, jotka huijaavat ihmisiä sikainfluenssalla pelottelemalla. Yhtiön julkaiseman selvityksen mukaan mm. venäläiset nettirikolliset ovat ansainneet miljoonia euroja Tamiflu-lääkehuijauksilla.

Sikainfluenssaa pelkäävien huijauslääkkeiden ostajat luovuttavat samalla omia henkilökohtaisia tietojaan, joita voidaan käyttää hyväksi muissa rikoksissa. Monet huijaus-verkkoapteekit ovat väittäneet olevansa kanadalaisia, jotta ne vaikuttaisivat luotettavammilta varomattomien netinkäyttäjien silmissä.

Sophos kertoo havainneensa satoja miljoonia väärennettyjä roskaposti-lääkemainoksia sekä huijauslääkesivustoja tämän vuoden aikana. Yhtiö varoittaa, että sikainfluenssan leviäminen saattaa johdattaa väärennettyjen sivujen tai tuotteiden luokse yhä suuremmat määrät tautia pelkääviä ihmisiä.

Tietoturvayhtiö kertoo, että väärennettyjen lääkesivustojen takana olevat rikollisjoukkiot asettavat ihmisten terveyden, henkilökohtaiset tiedot ja luottokorttitiedot vaaraan.

-Heille ei tuota ongelmia rikkoa lakeja promotoidakseen näitä sivustoja, joten voit olla varma, että heille ei aiheuta tunnontuskia hyväksikäyttää luottamuksellisia tietojasi tai myydä hengenvaarallisia lääkkeitä. Joten jos tarvitset lääkettä, ota yhteyttä oikeaan lääkäriin, Sophoksesta todetaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.