Mainos

Nettiriippuvainen jää ilman apua

Nettiriippuvuustutkimus on lähes olematonta Suomessa huolimatta suurista ongelmista, joita koukkuun jääminen riippuvaisille aiheuttaa. Koska ei ole tutkimusta, ei ole myöskään hoitojärjestelmää. Hoitoa on kuitenkin saatavilla siellä täällä.

Suomessa nettiriippuvuutta tutkineen sosiologi Mia-Veera Koiviston mukaan ensimmäiseksi on kartoitettava, kuinka laaja ongelma on. Sen jälkeen pitää selvittää riskiryhmät, jotta tiedetään kenelle ennaltaehkäisevä tieto ja hoito kohdistetaan.

Koiviston mukaan ilmiön yleisyydestä ei ole koko väestön kattavaa tutkimusta. Hän arvioi, että vajaalle kolmelle prosentille suomalaisista netinkäyttö on suuri ongelma.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kehittämispäällikkö Saini Mustalampi epäilee, että nettiriippuvuuden hoitoon herätään vasta, kun otsikoihin nousee todella huonosti voivia addikteja. Hänen mukaansa hoitohenkilökunnalta puuttuu tietoa ongelmasta, eikä raha riitä kouluttamiseen.

Nettiriippuvuudessa ei ole kyse vain netissä käytetystä ajasta. Oleellisempia ovat haitat, joita Internetin käyttö aiheuttaa esimerkiksi ihmissuhteissa, työssä tai opiskelussa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.