Mainos

Nettipokerilla voi pestä rahaa

Varas lataa anastamallaan luottokortilla rahaa pelitililleen nettipokerisivustolla. Hän häviää tahallaan kumppanilleen, joka nostaa voitot. Tämän jälkeen kaksikko jakaa saaliin.

Kuulostaako helpolta? Ruotsin radion mukaan pelkästään Tukholmassa poliisin tietoon tulee päivittäin useita tapauksia, joissa luottokortilta on hävinnyt rahaa pokeritilille omistajan tietämättä.

Varastettujen korttitietojen hankkiminen on melko helppoa; Ruotsin poliisin mukaan niitä myydään esimerkiksi internetissä. Myös rahojen tallettaminen pelitilille onnistuu useimmilla sivustoilla, kunhan kortti- ja henkilötiedot täsmäävät.

Suomalaisviranomaisetkin tuntevat tavan, mutta ainakaan Helsingin poliisilla ei ole ollut näin tehtyjä huijauksia tutkittavana.

- Ilmiönä se on tuttu. Meille ei ole tapauksia tutkintaan tullut, sanoo rikostarkastaja Jukkapekka Risu Helsingin poliisin tietotekniikkayksiköstä.

Häviäminen on yksinkertaista, sillä pelata voi vaikka itseään vastaan. Ongelmat saattavat alkaa, kun rahoja yritetään nostaa ulos. Ruotsin poliisin mukaan sekin on mahdollista, vaikka pokeriammattilainen ja nettipokerifirman työntekijä ovat selvästi eri mieltä.

Peliyhtiöt valvovat itse

Useimmat nettipokerisivustot valvovat niin sanottua chip dumpingia eli tahallaan häviämistä peliä tarkkailevan ohjelmiston avulla.

Ohjelma hälyttää esimerkiksi silloin, kun rahaa liikkuu enimmäkseen vain yhdeltä pelaajalta toiselle tai kun pelitapahtumat muulla tavoin poikkeavat normaalista.

Tässä tilanteessa peliyritys tavallisesti jäädyttää molempien pelaajien tilit ja selvittää, keitä pelaajat ovat ja milloin tilit on avattu. Suomalainen nettipokeriyrityksessä työskentelevä mies sanoo, että näin tehdään hyvin herkästi, eikä yhtiön tarvitse päätöstä perustella.

- Olen tyytyväinen siihen, miten hyvin ohjelmat hoksaavat yrityksen. Pelaajat ovat valittaneet, että tilit on suljettu, vaikka mitään luvatonta ei ole tehty, toteaa nimettömänä pysyttelevä pokerifirman edustaja.

Pokeriammattilaisen Aki Pyysingin mukaan varastettujen rahojen saaminen ulos vaatisi aikamoista askartelua ainakin suurimmilla sivustoilla.

- On vaikea pelata kahdestaan niin, etteivät saitit siitä kiinnostuisi, jos toinen vain häviää, Pyysing sanoi.

-Luulen, että se voisi onnistua muutaman satasen kohdalla. Keksisin kuitenkin helpompiakin tapoja hyödyntää varastettua luottokorttia kuin pelata nettipokeria.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.