Mainos

Nettipankkia pidetään turvallisena

Luottamus nettipankin turvallisuuteen on suomalaisten keskuudessa vahvinta Uudellamaalla ja suurituloisten kesken. Kansainvälisesti luottamus pankkien tietoturvaan on puolestaan laskussa.

Suomalaiset pitävät pankkien tarjoamia internetpalveluita luotettavina.

Aamulehden teettämässä kyselyssä liki 90 prosenttia uskoo erittäin vakaasti tai melko vakaasti, etteivät salasanat ja avainluvut joudu vääriin käsiin internetissä. Vain viisi prosenttia ilmoittaa, ettei luota nettipankkien turvallisuuteen.

Vakaimmin nettipankin turvallisuuteen luottavat suurituloiset, kun taas keskituloiset suhtautuvat verkkopankkiin epäluuloisimmin. Maantieteellisesti heikointa luottamus on Pohjois-Suomessa ja vahvinta Uudellamaalla.

Tutkimukseen osallistui reilut tuhat ihmistä.

Usko verkkopankkeihin horjuu maailmalla

Kansainvälisen kyselyn mukaan luottamus verkkopankkien tietoturvaan näyttäisi olevan laskussa. Ohjelmistoyritys EMC:n kyselyyn vastanneista yli puolet ei olisi välttämättä enää valmiita hankkimaan pankin verkkotunnuksia.

Yli 80 prosenttia vastanneista ei olisi myöskään valmis vastaamaan pankkien lähettämiin sähköposteihin verkkopetosten vuoksi.

Joulukuussa tehtyyn verkkokyselyyn vastasi vajaat 1700 aikuista Yhdysvalloissa, Britanniassa, Saksassa, Ranskassa, Espanjassa, Australiassa, Singaporessa ja Intiassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.