Mainos

Nettipalvelujen yleistyminen laskee asuntojen välityspalkkioita

Selvimmin välityspalkkiot tulevat pienenemään asunto-osakkeiden kaupoissa ja pääkaupunkiseudulla.

Kiinteistönvälityksen nojautuminen aiempaa enemmän nettiin laskee asuntojen välityspalkkioita selvästi. OP-ryhmä arvioi välityspalkkioiden puolittuvan lähivuosina.

Selvimmin välityspalkkiot tulevat pienenemään asunto-osakkeiden kaupoissa ja pääkaupunkiseudulla.

- Kun välityspalkkio on keskimäärin liikkunut 3-4 prosentissa kauppahinnasta, jo nyt helppoja kauppoja tehdään 2,5 prosentin välityspalkkiolla. Haja-asutusalueita tämä ei samassa mitassa vielä koske, sanoi pankinjohtaja Erkki Böös Osuuspankkikeskuksesta tiedotustilaisuudessa Helsingissä.

Haja-asutusalueilla välityspalkkioiden laskua voi Böösin mukaan avittaa kiinteistökaupan sähköistyminen. Näillä näkymin laki sähköisestä kiinteistökaupasta tulee kuitenkin voimaan aikaisintaan vuonna 2008.

Yleisellä tasolla välityshintojen laskua vauhdittaa välitystyön nojautuminen entistä enemmän internetiin. Vipinää toimialan kilpailutilanteeseen on jo tuonut uusi tulokas Igglo, jonka toiminta perustuu juuri internetpalveluihin.

Kun konttorit menevät verkkoon, kiinteistönvälittäjien kulut pienenevät. Kysyntää nettipalveluille myös on, sillä jo nyt 75 prosenttia asuntokauppaa tekevistä käyttää netin esittely- ja hakupalveluita.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.