Mainos

Nettipalstalla "sarjamurhailusta" kirjoittanut sai syytteen

Syyttäjä vaatii sakkorangaistusta turkulaiselle lääketieteen opiskelijalle perättömästä vaarailmoituksesta, joka liittyy Jokelan koulukeskuksen marraskuiseen ampumistapaukseen.

23-vuotias mies oli kirjoittanut samana päivänä Lääkäriliiton sisäisellä keskustelupalstalla internetissä "...taidanpa hipsiä kohta Tyksin (Turun yliopistollinen sairaala) puolelle sarjamurhailemaan huvikseni vähän ihmisiä...".

Syytteen mukaan viesti oli tullut sairaalan henkilökunnan tietoon, ja se oli aiheuttanut levottomuutta ja ahdistusta. Yksi henkilökuntaan kuuluva oli esimiehen luvalla poistunut työpaikalta.

Syyttäjä myönsi, ettei opiskelijalla ollut todellista aikomusta väkivallantekoon. Silti viesti täyttää rikoksen tunnusmerkit, koska se oli omiaan aiheuttamaan pelastus- tai turvallisuustoimia tai pakokauhua. Mihinkään toimenpiteisiin ei kuitenkaan ryhdytty.

Opiskelija kiisti syytteen. Hänen mukaansa viesti on osa liiton suljetulla keskustelupalstalla 7. marraskuuta käytyä keskustelua, jossa lääkärit ja opiskelijat keskustelivat Jokelassa ammuskelleen persoonallisuudesta.

Opiskelija luonnehti kommenttiaan sarkastiseksi ja "älylliseksi oikaisuksi" kollegoille, jotka tekivät nopeita johtopäätöksiä tekijän persoonallisuudesta kevyin perustein. Hänen mukaansa kirjoituksen tyylilajin olisi pitänyt paljastaa, ettei kysymys ole todellisesta uhkauksesta.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri antoi miehelle porttikiellon Tyksin tiloihin kolmisen viikkoa nettikeskustelun jälkeen. Puolustuksen mukaan sekin todistaa, ettei vaaraa koettu välittömäksi.

Opiskelija tuomittiin viime vuoden lokakuussa seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeuteen, koska hän oli väärentänyt kymmeniä reseptejä, joilla hän oli määrännyt rauhoittavia lääkkeitä useille eri ihmisille. Tuomion jälkeen tiedekunta eväsi häneltä opiskeluoikeuden, mutta hallinto-oikeus kumosi tiedekunnan päätöksen.

Turun käräjäoikeus antaa jutussa kansliatuomion ensi maanantaina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.