Mainos

Nettiosoitteet uhkaavat loppua

Käyttämättömien internet-osoitteiden määrä vähenee nopeasti. IPv4-protokollaa käyttävien kohdentamattomien osoitteiden määrä on laskenut alle kymmenen prosentin, kertoo internetin osoiteavaruutta hallinnoiva ICANN-järjestö.

Tällä hetkellä vapaana on vain 24 osoiteblokkia (jokainen blokki sisältää 16 miljoonaa IP-osoitetta), joita ICANN ei ole vielä kohdentanut.

- Internet-yhteisön on nyt alettava toimiin. Uudemman IPv6-protokollan nopeaa omaksumista täytyy rohkaista, jotta internet voi kasvaa ja menestyä ilman rajoituksia, toteaa ICANN-järjestön johtaja Rod Beckstrom.

IPv6 on uusi protokolla, jonka tarkoitus on vastata IP-osoitteiden kasvavaan kysyntään. IP-osoitteet ovat yksilöllisiä tunnisteita, joiden avulla tietokoneet kommunikoivat keskenään internetissä. DNS-serverit muuntavat IP-osoitteet nimiksi.

Asiantuntijoiden mukaan IPv6-protokollan suurin etu on, että se mahdollistaa internetin rajunkin kasvun. Karkeana esimerkkinä: Jos IPv4-osoitteet mahtuisivat tavalliseen älypuhelimeen tarvitsisi IPv6-osoitteiden määrän mahduttamiseen koko maapallon laajuinen tila. Osoitemahdollisuuksia IPv6-protokollassa on kaikkiaan 300 biljoonaa biljoonaa biljoonaa, eli käytännössä äärettömästi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.