Mainos

"Nettimyynti tuo uusia haasteita"

Suomen kansainvälisesti menestyneimmän yhtyeen nokkamies Ville Valo antoi ainoan uudenvuoden haastattelunsa MTV3:n uutisille, ja kertoi muun muassa musiikkibisneksen tulevista haasteista.

Rock-kansa otti uuden vuoden vastaan viime yönä Tavastia-klubilla Helsingissä, missä HIM esiintyi jo yhdeksättä kertaa perinteisellä uuden vuoden vastaanotolla.

- Tämä jaksaa yllättää, kun mä en missään nimessä muistanut, että nyt on yhdeksäs vuosi. Täytyy varmaan ostaa kävelykepit tai jotain pikkuhiljaa, yhtyeen laulaja Ville Valo naureskeli.

Bändin nokkamiehen mukaan Himin suurin haaste vuonna 2008 on "kirjoittaa pari uutta laulua ja jaksaa".

- Nyt ollaan oltu aika pitkään rundilla ja välillä voi aina ketuttaa. Ihmeellistä olla nyt kotona ensimmäistä kertaa oikein pitkiin aikoihin ja syödä jäätelöä juuri niihin kellonaikoihin kun haluaa, Valo sanoo.

Viime vuosi oli HIMille menestysvuosi maailmalla - ja matka jatkuu. Yhtyeen menestyksen aikana on muuttunut monta asiaa: Keikkalippuja ja musiikkia ostetaan nyt netistä, ja arki-iltojen keikat alkavat muun muassa Tavastialla jo alkuillasta.

- Tämä on mielenkiintoista muutoksen aikaa monellakin tapaa. Ihmiset imuttaa levyjä netistä ja mun mielestä se antaa meille uusia haasteita. Mut eihän live-performointi mihinkään muutu, Valo arvioi.

Merimaa: Vielä isompia bändejä Suomeen

Musiikkibisnekseen odotetaan bändien kansainvälisen menestyksen lisäksi jopa enemmän kuhinaa kuin viime vuonna, jolloin rock-festivaaleja järjestettiin ennätysmäärä ja maailman tähdet vierailivat Suomessa tiuhaan.

- Ihmisillä on ostovoimaa ja halua käyttää näihin palveluihin rahaa. Joltain osin tuleva vuosi tulee olemaan vilkkaampi, arvioi Tavastia-klubin toimitusjohtaja Juhani Merimaa.

Merimaan mukaan tänä vuonna Suomeen on tulossa vielä isompia yhtyeitä kuin viime vuonna.

- Festivaalitarjonta ja klubitarjonta tulee mitä ilmeisimmin olemaan monipuolisempaa. Saa nähdä, kuinka kauan tätä jatkuu, Merimaa sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.