Mainos

Nettimusiikin verkkomyynti kangertelee Suomessa

Nettimusiikin verkkomyynti tökkii Suomessa. Digitaalinen musiikin myynti on Suomessa selvästi alle Euroopan keskiarvon, vain noin viisi prosenttia äänitekaupasta kuluttajille, kertoo Suomen Ääni- ja kuvatallennetuottajat ÄKT ry:n toiminnanjohtaja Arto Alaspää Digitoday-verkkolehdelle.

– Olemme sähköisen kaupan alikehitysmaa ja maailman vertailussa pahasti jälkijunassa, vaikka meillä on korkea laajakaistapenetraatio ja vahvoja toimijoita sähköisen musiikin tarjoajina. Tähän on osaltaan ollut vaikuttamassa musiikin luvaton verkkojakaminen, kertoo Arto Alaspää.

Alaspää on tyytyväinen kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallinin päätökseen aloittaa keskustelut, joiden tarkoituksena on edistää luovien sisältöjen sähköistä kaupankäyntiä.

Luovia aloja edustava ja piratismivalvontaa tekevä Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry ottaa myönteisesti vastaan ministerin ilmoituksen.

– Monissa EU-maissa oikeudenhaltijoiden ja internet-operaattoreiden väliset keskustelut toimenpiteistä, joilla pyritään puuttumaan kulttuurisisältöjen luvattomaan jakamiseen tietoverkoissa, ovat jo pitkällä ja hankkeille on saatu valtiovallan tuki. On hyvä, että keskustelut käynnistetään nyt Suomessakin. Asialla on kiire, toteaa toiminnanjohtaja Antti Kotilainen.

– TTVK uskoo, että luvattomaan verkkojakamiseen voidaan puuttua tehokkaasti internet-operaattoreiden toimilla ja erilaisilla teknisillä ratkaisuilla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.